Karcag

2024.07.16. 12:57

Eredményes idényt zárt a karcagi kosárlabda egyesület

Leány- és fiúcsapataik is brillíroztak a különböző bajnokságokban.

Daróczi Erzsébet

Remek eredményeket értek el a Karcagi Sport Egyesület (KSE) kosárlabda-szakosztályának csapatai a 2022/23-as évadban – tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől. 

kosárlabda
Brillíroztak a karcagi kosárlabda egyesület fiataljai
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– Együttműködési megállapodást kötöttünk a Szolnoki Sportcentrummal, így a rendkívül szép eredményeket elérő leányszakágunk csapatainak versenyeztetése támogatást kapott. Az új idényben a DVTK Akadémia meghívására közös edzésekre, edzőmérkőzésekre is eljutottak tanítványaink, velük is létrejött az együttműködés.

Nagy öröm, hogy két játékosunk, Dobos Lelle és Szentesi Linda a korosztályos válogatott tornán is részt vehettek, Linda a válogatottba is bekerült. 

A leányszakágban két korosztályban is bejutottak a karcagiak az Országos Jamboree-ra és az Országos Döntőkbe Fodor Csaba és Simon László edzők vezetésével, Bodnár Vivien segítő munkájával.

Az Országos Regionális Bajnokságot megnyerték, a vármegyei U14-es bajnokságban első lett a csapat, a legeredményesebb játékos, Szentesi Linda különdíjat kapott. Az U12-es csapat második volt a Pityke Kupa Nemzetközi kosárlabdatornán, a Lendületes Lányok Ligáját és a Kelet-Magyarországi Régiós Jamboree-t megnyerték.

Az U11-esek a Kelet-Magyarországi Régiós Jamboree-n harmadikok lettek, a csapat több tagja és az edzői team a vármegyei válogatottban is szerepelt. Az U10-es és U9-es korosztály a vármegyei bajnokságban indult, mindkét korosztályban harmadik lett. A Diákolimpia Országos Döntőben második lett a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola III. korcsoportos leánycsapata. 

– A fiúszakágban az U10-es és U11-es korosztályban Őrlős Zoltán látta el az edzői feladatokat, a Vármegyei Bajnokságban az U10-es csapat második lett. A legeredményesebb játékos, Erdei Bence a vármegyei válogatottba is bekerült. A U12-es fiúk Kiss János edző irányításával az Országos és Vármegyei Gyermek Bajnokságban játszottak.

A vármegyei válogatottba Márki Bálint és ifj. Erdei József került be, ott Kovács Máté segítette a felkészülést.

A Vármegyei Bajnokság Évadzáróján díjat vett át Orosz Réka és Márki Flóra – ők a Szolnoki Sportcentrum kadetcsapatában jeleskedtek, Márki Laura és Tóth Julianna, akik a Szolnoki MÁV NB I/B-s csapatát erősítették, illetve Mulicz Tamás, aki a DEAC együttesében vitézkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában