Labdarúgás

2024.07.26. 07:00

Játékosokat és stadiont is váltott a Karcagi SE

Még vármegyebeli riválisainál is nagyobb mozgás volt Karcagi SE csapatánál a felkészülési időszak során. Mindössze hat játékos maradt a tavalyi keretből, próbázó futballistákból viszont nem volt hiány az elmúlt öt hét alatt. A nagy vándorlás után e hét közepére nagyjából kialakult az állomány, de még mindig nem került pont minden érkező leigazolására. Varga Attila edző szerint csapatával majd most kezd megismerkedni igazán.

Jegesi László

Az első NB III-as idényét balmazújvárosi, a másodikat pedig tiszafüredi albérletben töltő Karcagi SE viszont ismét otthonra lelt, hazai mérkőzéseit két év után a megújult Liget úti stadionban játszhatja. A korábbi szezonjában hetedik, a legutóbbiban pedig az Északkeleti csoportban a nyolcadik helyen zárt együttes jelenlegi vezetőedzője, Varga Attila nem mert jóslásokba bocsátkozni az ez évi esélyeket illetően, olyan sok változás történt az elmúlt hetekben csapatánál.

Varga Attila, Karcagi SE, NB III
Kiszámíthatatlan helyzetek elé állította a felkészülési időszak a Karcagi SE vezetőedzőjét, Varga Attilát
Fotó: Nagy Balázs

– Szeretem a szakmámmal együtt járó pezsgést, és lüktetést, de ez a felkészülési időszak a szokásosnál is többször állított váratlan, kiszámíthatatlan helyzetek elé – állította a Karcag vezetőedzője, Varga Attila. – A klub vezetése keményen dolgozott játékosok leigazolásán, amiért hálás vagyok, tudtam, hogyha későn is, de lesz megoldás. Nagy türelemre lesz szükség mindenki részéről, hiszen már javában tart majd a bajnokság, mire teljesen összeáll ez a csapat.

– Ennek tükrében hogyan tudná értékelni a felkészülést, a gyakorló mérkőzéseken mutatott játékot?

– Kissé komplikált volt a helyzetünk a felkészülés teljes szakaszában, az állandó játékosmozgás nem tett jót senkinek. Úgy gondolom, hogy akkor kezdődik az igazi munka a csapattal, miután véglegessé vált a keretünk. Elképesztő hullámvasúton ültünk ez idáig, nagyon sok helyről érkeztek futballisták, ráadásul szinte mindenki más erőállapotban. Az edzőmérkőzések összeszokatlanságot mutattak, volt olyan eset, amikor a meccs előtti este tudtam meg, hogy többen is távoztak és rájuk már nem számíthatok másnap. Jelenleg tehát nem vagyunk készen és valószínű, hogy pár hétig még nem is leszünk.

– Ilyen helyzetben lehet célokról beszélni?

– Egyelőre nincs értelme helyezésekben gondolkodni, onnantól szeretném látni a fejlődést, amikor már tudtunk együtt gyakorolni. Most a legfontosabb, hogy a hamarosan induló bajnokság előtt jobban megismerjem a fiúkat, tudjam, hogy kire hogyan és milyen poszton számíthatok.

– A most elkészült sportkomplexum és az, hogy újra hazai környezetben játszhatnak, örömmel töltheti el viszont önöket.

– A ligeti stadion gyönyörű, minden igényt kielégítő létesítmény, nagyban segíti a munkánkat és egyértelműen javítja a játékosok hangulatát. Már mindenki nagyon várja a bemutatkozást.

Friss hír, hogy a Karcagnak szeptember 4-re kellett halasztania az első mérkőzését a DVSC II. ellen, mert az MLSZ nem hitelesítette még az újjávarázsolt stadiont, vélhetően néhány apróbb kiegészítésre van még szükség. A klub reméli, hogy a következő hazai találkozó lejátszása az Eger ellen már nem ütközik akadályokba. Hétvégén pedig a bajnoki rajt helyett újabb edzőmérkőzésen lépnek pályára a nagykunságiak, akik az NB I-es DVSC-vel találkoznak majd szombaton 18 órától Pallagon.

Karcagi játékosmozgások

Érkezők: Szakács Levente, Fábián Bence, Vaskó Aurél (mindhárom DVSC II.), Szabó Kornél (Putnok), Talpalló Norbert (Körösladány), Györgye Márk (KTE II.). 

Távozók: Kovács Dániel, Karmacsi Richárd (egyaránt Tiszafüred), Nikics Nemanja(Cigánd), Csala Tibor, Grósz Erik (mindkettő Románia), Andrics Nemanja (Issimo), Csiki Norbert (Putnok), Erdei Martin (Sényő), Pataki Zalán, Aszalos Richárd, Süveg Nándor, Kristóf Márk.

Karcagon készülnek, átigazolásukról a szombati edzőmeccs után dönt a klub: Varga Balázs (Nyírbátor), Nagy Zsolt, Bernáth Ákos (mindkettő Tiszafüred), Sághy Félix (Szentlőrinc), Szűcs Kristóf (Ajka), Tóth Dávid (Pénzügyőr), Vogyicska Bálint (Kozármisleny), Girsik Áron (Siófok), Hornyák Marcell (PMFC), Szondi Levente (Nyíregyháza).

A Karcagi SE mérkőzései az első három fordulóban:

1. forduló: Karcagi SE–DVSC II. (Elhalasztva szeptember 4-re.) 2. forduló: Kisvárda II.–Karcagi SE. 3. forduló: Karcagi SE–Eger SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában