Kosárlabda

2024.07.10. 11:23

A FIBA Európa-kupa főtábláján kezd a Szolnoki Olajbányász

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász az egyike annak a tizenöt együttesnek, amelynek biztosan nem kell selejteznie a FIBA Európa-kupában, és egyből a főtáblán kezd majd.

Kovács Levente

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász immár biztosan a FIBA Európa-kupa főtábláján indul a következő szezonban – olvasható a hír a versenysorozat hivatalos honlapján.

Szolnoki Olajbányász, FIBA Európa-kupa, kosárlabda
A Szolnoki Olajbányász a következő szezonban a FIBA Európa-kupa főtábláján is bizonyíthat
Fotó: Nagy Balázs.

Oliver Vidin együttesének (másik tizennégy csapattal együtt) tehát már biztos a helye a sorozatban, további huszonöt gárda pedig a Bajnokok Ligája és a FIBA Európa-kupa selejtezőjén keresztül kerül majd a főtáblára. Elképzelhető, hogy két magyar csapat is ott lehet majd a sorozatban, az Alba Fehérvárnak azonban a selejtezőn kell kivívnia helyét a főtáblára.

A már biztos főtáblás csapatok:

BC Balkan (bolgár), Hubo Limburg United (belga), Petrolina AEK BC (ciprusi), Casademont Zaragoza (spanyol), BC Parnu Sadam (észt), ESSM Le Portel (francia), MHP Riesen Ludwigsburg (német), Basketball Löwen Braunschweig (német), NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ (magyar), PGE Spojnia Stargard (lengyel), Anwil Wloclawek (lengyel), FC Porto (portugál), FC Arges Pitesti (román) Bursaspor (török), Tofas Bursa (török).

A FIBA Európa-kupa selejtezőjében induló csapatok:

Kiemeltek: Anorthosis Famagusta (ciprusi), Bilbao Basket (spanyol), JDA Bourgogne Dijon (francia), Alba Fehérvár (magyar), BC Peja (koszovói), Sporting CP (portugál), BC Dnipro (ukrán).

Nem kiemeltek: Spirou Basket Charleroi (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Maroussi BC (görög), Neptunas Klaipeda (litván), Starlites (máltai), CSM Constanta (román) BC Prievidza (szlovák).

A selejtezőket oda-visszavágós rendszerben szeptember 24-én és 27-én játsszák a csapatok.

A selejtezők és a főtábla sorsolását július 19-én rendezik meg Münchenben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában