Labdarúgás

2024.07.09. 10:41

Szeretne előrébb lépni a következő idényben az Abonyi KID FC

A biztos kiesők közé várták az Abonyi KID FC-t az előző idényben, a dél-pestiek viszont rácáfoltak a kétkedőkre. A következő idényben szeretnének előrébb lépni, ehhez a felkészülést most hétvégén kezdik, az edzőpartnerek között jászkunsági csapatok is szerepelnek.

Rózsa Róbert

Sokan egy kanyi vasat sem tettek volna arra, hogy az előző idényben az Abonyi KID FC csapata bent tud maradni a Pest vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjában. A dél-pesti együttes viszont csattanós választ adott: kiharcolta a bennmaradást, és a 2024-2025-ös évadban is a vármegye II. gárdái között szerepelhet.

Abonyi KID FC, vármegye II., bajnokság
Van ok az örömre: az Abonyi KID FC maradt a másodosztályban, a következő idényben pedig még meghatározóbb csapattá válnának
Fotó: Facebook.com / Abonyi KID FC

Az abonyiak ehhez a múlt idény harminc mérkőzésén összesen 29 pontot szereztek, 15 vereség mellett nyolcszor végeztek döntetlenre, hétszer pedig győztesen hagyták el a pályát.

Legyőzte a nehézségeket az Abonyi KID FC

– Olyan éven vagyunk túl, amire a játékosok, a klub és a város is büszke lehet. Mindenki biztos kiesőként számolt velünk, de bebizonyítottuk, hogy helyünk van a másodosztályban. – értékelte a szezont hírportálunknak a csapat edzője. Némedi Tivadar nehéz helyzetben vette át a kormányrudat, egy héttel a bajnoki rajt előtt nevezték ki, ősszel így összesen tíz pontot szereztek. Ám a téli felkészülést már Némedi vezényletével végezte el a csapat, ennek eredményeként tavasszal kis híj megduplázták pontjaik számát. Mindezt úgy, hogy a keretet szinte kizárólag helyiek alkotják.

– Szinte minden játékosunk abonyi, a saját utánpótlásunkból merítettünk a csapat kialakításához. Ráadásul a legfiatalabb átlagéletkorú együttes volt a miénk, 2006-os, 2007-es, 2008-as születésű játékosaink is voltak, négy-öt felnőtt játékos mellett – magyarázta a szakvezető, hozzátéve, játékosai kiváló közösséget alkotnak.

Jászkunsági ellenfelekkel készülnek

A felkészülést a következő idényre most hétvégén kezdi az Abony. Az edzőmeccsek sorában több Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei együttes is szerepel, például

  • a Rákóczifalva,
  • a Jánoshida,
  • a Tószeg
  • és a Zagyvarékas gárdájával is összecsapnak.

Némedi Tivadar elmondása szerint a következő idényben szeretnénk előrébb lépni és még meghatározóbb csapattá válni a ligában. Ez viszont nem lesz egyszerű, mert bár konkrét távozók egyelőre nincsenek, de sok játékosát „kinézték” más klubok.

Sokan járnak meccsre

Akikre viszont biztosan támaszkodhatnak majd az abonyiak, azok a szurkolók.

– Nagyon sokan járnak ki a mérkőzéseinkre. Hálásak vagyunk a drukkereinknek, hiszen noha a kiesés ellen küzdöttünk, de végig támogattak bennünket, hétvégente 150-200-an buzdítottak minket a pálya mellől, és jó hangulatban játszhattunk a mérkőzéseinket – mondta el Némedi Tivadar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában