Cselgáncs

2024.06.26. 07:00

Özbas Szofi kijutott az olimpiára

Lezárult a kvalifikációs időszak a nyári olimpiai játékokra, így biztossá vált, hogy a szolnoki Özbas Szofi is tatamira lép majd Párizsban.

Kovács Levente

Magyarország összesen hét kvótát szerzett, a hat (Pupp Réka, Özbas Szofi, Gercsák Szabina, Pongrácz Bence, Ungvári Attila, Tóth Krisztián) egyéni dzsúdós mellett a csapatversenyben is indulnak a mieink. Utóbbiban először vesznek részt a magyarok az ötkarikás játékokon. Szofi előbb július 30-án a 63 kilogrammosok közt versenyez, majd augusztus 3-án csapatban is képviseli hazánkat az olimpián.

Özbas Szofi, olimpia, cselgáncs
Özbas Szofi már biztosan tatamira lép a párizsi olimpián
Fotó: Getty Images

A Nemzetközi Cselgáncs-szövetség (IJF) közölte a kétéves kvalifikációs sorozat végeredményét, ez alapján Pupp, Gercsák, Özbas és Tóth egyenes ágon jutottak ki az olimpiára, Ungvári kontinentális kvótával, Pongrácz pedig szabadkártyával lett résztvevő.

A párizsi játékok csapatversenyében 18 ország indul, a kvalifikációs rendszerben viszont csak 17 biztosította be a helyét. Mivel a rangsorban Magyarország foglalta el a 18. helyet, így hazánk plusz egy kvótát is kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában