Beruházás

2024.06.27. 13:55

Útfejlesztés: megtörtént a bejelentés, újabb utat építenek a főváros és a Jászkunság között

Budapestet a Jászkunsággal összekötő, részben kétsávos út építésébe kezdenek. Az útfejlesztés kiviteli terveinek nyertese már megvan.

Rózsa Róbert

A fővárosból indul, az agglomerációt is átszeli és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye határáig ér majd el az új, egyes részein kétszer kétsávossá bővített 31-es út – írta az útfejlesztésről kedden a Magyar Építők.

útfejlesztés, 31-es út, Jászkunság
Újabb útfejlesztés éri el Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét. Megújul a 31-es főút
Fotó: Magyar Építők

A szakportál szerint az M0-s ecseri csomópontjától, Budapestről kifelé indulva 4 kilométer hosszan négysávos pályaszakasz épül, az ezt követő, több mint 40 kilométeres útvonal pedig javarészt új nyomvonalon haladhat.

A 31-es főút fejlesztésének kiviteli terveiről, hatósági engedélyeztetéséről szóló közbeszerzést a Főmterv Zrt. nyerte. A tervezőiroda nettó 2,344 milliárd forint értékben dolgozik majd.

A most elrajtoló projektben az M0-s autóút ecseri csomópontja, valamint a Pest és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék határán fekvő Nagykáta között futó egybefüggő szakaszt tervezik meg. A szakasz a cég tájékoztatása szerint többnyire új nyomvonalon, helyenként a meglévő nyomvonal fejlesztésével valósulhat meg.

A Budapest felől induló első 4,2 kilométert kétszer kétsávos, a következő 41,6 kilométert pedig egysávos kialakítással, kerékpárúttal együtt megvalósítják meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában