Nem mindenkinek áldás

2024.06.29. 12:00

A német szállodák az Európa-bajnokság legnagyobb nyertesei

A foci-Eb a vártnál kevesebb pénzt hozott a német gazdaság számára. A szurkolóknak hála a szállodák forgalma meredeken megugrott Németországban, ám az éttermek és szórakozóhelyek forgalma a vártnál kisebb emelkedést hozott.

MW

Holland szurkolók, akik inkább a kempingezést választották a németországi foci-Eb-n

Forrás: AFP

Fotó: Jan Woitas

Az Ifo intézet kutatása alapján az Európa-bajnokságot rendező városokban, például Berlinben, Münchenben és Kölnben a szállodák bevételei – a legnagyobb nemzetközi láncoktól a legkisebb motelekig – 28 százalékkal nőttek meg a 2023-as év azonos időszakához képest, mivel a szurkolók többsége nemcsak a meccsek miatt látogat, hanem a helyi nevezetességeket is megnézik – írja a Mandiner.

Openning Day Of UEFA In Cologne
A skót szurkolók hangolódnak a meccsre Kölnben
Fotó: Ying Tang / Forrás: AFP

Az Eb fantasztikus lendületet ad, jelentősen megugrott a forgalmunk. Ráadásul a vendégeink nemcsak a játékok idejére, hanem több napra vesznek ki szobákat 

– nyilatkozta Jan Peter van der Ree, a Hyatt multinacionális szállodalánc németországi alelnöke a Reutersnek, aki szerint a sportrendezvény régóta várt segítséget nyújt a helyi turizmusnak.

A H-Hotels csoport, amely 50 hotelt üzemeltet a németországi fő piacán, hasonló futball-lendületet tapasztal, ahogyan a Lindner és más szállodaláncok is. Általánosságban elmondható, hogy az Európa-bajnokság pozitív hatással van a júniusi számokra, amelyek határozottan magasabbak, mint tavaly.

Míg a szállodák ünnepelhetnek, addig az éttermek és szórakozóhelyek forgalma a vártnál kisebb emelkedést tapasztalt. Havi felmérésük júniusi adataiban egyáltalán nem mutatkozott meg a turistaáradat hatása, ez pedig a későbbiekben is csak korlátozott lehetne.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában