Vízilabda

2024.06.19. 07:00

Közel volt a Ceglédi VSE a dobogóhoz

Csakúgy, mint az előző szezonban, ezúttal is a negyedik helyen végzett az OB I/B-s vízilabda-bajnokságban térségünk együttese, a Cegléd. A kísértetiesen hasonló szereplést azonban most egy színvonalasabb és kiegyenlítettebb szezonban érte el a Ceglédi VSE, ami mindenképp emeli teljesítménye értékét.

Jegesi László

A nyári felkészülés alatt öt szolnoki játékos is csatlakozott a Ceglédi VSE keretéhez, ez pedig már akkor előrevetítette a jó szereplés reményét. Az erősítésként érkező vízilabdázók beilleszkedéséhez azonban több idő kellett a vártnál, így a tavaszi küzdelmeket a hatodik helyen telelve várta az együttes.

Ceglédi VSE, vízilabda
A Ceglédi VSE védekezése átlagon felüli volt az egész szezonban
Forrás: Ceglédi Vízilabda

Első találkozóján meglehetősen tartalékos kerettel még sima vereséget szenvedett hazai környezetben az angyalföldi sportiskolások ellen, utána azonban, zsinórban megnyert kilenc mérkőzéssel a hátuk mögött már stabil dobogósnak érezhették magukat Sűrű Dezső játékosai. A közvetlen hajrá előtt még az aranyérem megszerzése sem volt elképzelhetetlen, de aztán jött a nagyon szerencsétlen OSC második csapata elleni idegenbeli meccs, amelyet négy gólos előnyről buktak el a hajrában. A peches vereség rányomta bélyegét a hátralevő két találkozóra is, melyeken előbb otthon a Debrecen ellen, majd Pécsett is vereséget szenvedett a gárda – utóbbi pofon pedig a mecseki gárdát segítette a dobogóra.

Sűrű Dezső elégedett a Ceglédi VSE eredményével

A tréner is nagyon sajnálta az utolsó három mérkőzésüket, de a kiegyenlített bajnokságban ez a forgatókönyv is benne volt a pakliban.

– Véleményem szerint a Debrecen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot még úgy is, hogy pár fordulóval a vége előtt az ötödik helyen várta a hajrát. Bennünket is simán legyőzték az utolsó előtti körben, cseppnyi esélyt sem hagyva a helytállásra – értékelt Sűrű Dezső vezetőedző.

– Összességében azért elégedett csapata teljesítményével?

– Igen, különösen az otthoni szereplésünkkel, hiszen két vereség és egy döntetlen mellett valamennyi ellenfelünket legyőztük. A védekezésünk átlagon felüli volt, a góllövéssel álltunk többször is hadilábon, különösen a kapás oldalon.

– Milyen változások várhatók a jövőben?

– Reményeim szerint a csapat tagjainak nagy része velünk marad, de mások is szeretnének Cegléden játszani, ami örömmel tölt el engem is. Csakúgy mint az, hogy ifjúsági csapatunk az országos A/2-es bajnokságban bronzérmet szerzett, ami a felnőttekkel tartott közös edzéseinknek is köszönhető.

Az OB I/B végeredménye:
1. DVSE 58 pont, 2. ViWA OSC 57, 3. PTE-PEAC 52, 4. Cegléd 50, 5. AVUS 50, 6. Eszterházy (Eger) 45, 7. YBL WPC 43, 8. ASI DSE 40, 9. Tatabánya 37, 10. Fehérvár 27, 11. Hódmezővásárhely 23, 12. Oázis SC 20, 13. Neptun VSC 13, 14. Kecskemét 11 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában