Labdarúgás, NB III

2024.05.12. 20:07

Újabb tiszafüredi lépés a bennmaradás felé

A Facultas múlt heti bravúrgyőzelme a jelenlegi első Putnok otthonában egyúttal azt is jelentette, hogy nem szakadt meg a március vége óta tartó veretlenségi sorozat. Ezúttal a második helyezett Cigánd látogatott Tiszafüredre, a korábbi karcagi edző, Igor Bogdanovics csapata ráadásul másodosztályú álmokat dédelget továbbra is. Bár elsőre nem kapott NB II-es licencet a Cigánd, a hírek szerint mégsem mondott le róla, így újabb kemény csata elé nézett a bennmaradásért harcoló Tisza-tó-parti gárda.

Jegesi László

A Tiszafüredet azonban úgy tűnik továbbra sem lehet legyőzni, hiszen a legjobb tavaszi mérleggel bíró Cigánd gárdáját is két vállra fektette vasárnap délután.

Kalmár Ferenc (labdával) nyitotta meg a tiszafüredi gólok sorát
Fotó: Gacsal Péter/Tiszafüredi VSE

Facultas-Tiszafüredi VSE–Evolution Hungary-Cigánd SE 3–2 (0–0)

Tiszafüred, 500 néző, vezette: Nagy Attila László (Juhász L., Csákó)

Tiszafüred: Tajti (LISZTES, 42.) – Bernáth, Tamás Sz. (Ludvig, 73.), Kovalecz – PATAKI V., BARZSÓ, Bertók, MÁCSAI – Gránicz (Nagy Zs., 67.), KALMÁR F., Engel. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Kalmár F. (46.), Barzsó (53.), Pataki V. (86.), ill. Horváth Z. (59., 87.)

Gyengén kezdett a Tiszafüred, ennek ellenére Gránicz Patrik és Mácsai László lövései nyomán megszerezhette volna a vezetést már az első félidőben. A vendégek nem sok veszélyt jelentettek a hazai kapura, képtelenek voltak a bennmaradásért küzdő pályaválasztó fölé kerekedni.

A folytatás hazai góllal indult, a Facultas ezt követően szinte nem is engedte ki a Cigándot saját térfeléről. A fölény hamarosan újabb találatot eredményezett, a semmiből érkezett szabolcsi gól azonban visszahozta a meccsbe az ellenfelet. Az újabb kényszerű csere – a megsérült Tamás Szabolcsot a nemrég felépült Ludvig Zsombor váltotta – nem jött jól a Tiszafürednek, ám egy szép támadás nyomán így is tovább növelte előnyét. Hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzés hajráját is, amelyben kapott még egy gólt Dorcsák Zoltán együttese, de már nem engedte ki kezéből a győzelmet, 3–2.

Dorcsák Zoltán: – Csapatunk újra bizonyította, hogy az NB III.-ban van a helye. További pontokra van azonban szükségünk, melyeket reméljük, hogy a hátralevő két idegenbeli mérkőzésünkön meg tudunk majd szerezni. Annak pedig külön örülünk, hogy végre maximálisan ki tudtuk szolgálni közönségünket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában