Labdarúgás

2024.03.01. 07:00

Vármegye I.: Egyéni kvalitások dönthetnek a Kunszentmártoni TE és a Lurkó Focimánia FK összecsapásán

Alsóházi rangadót rendeznek a 18. fordulóban, ahol a Kunszentmártoni TE a Lurkó Focimánia FK csapatát fogadja majd. A csapatok jelenleg a kiesés elől menekülnek a vármegye I.-ben, ráadásul mindketten tizenkét ponttal állnak a tabellán, így a győztes leszakíthatja magától riválisát.

Kovács Levente

Csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Kunszentmárton hétvégi riválisát, a Lurkó Focimániát. Mindkét csapat tizenkét ponttal áll a tabellán, ráadásul az együttesek a kiesés elől menekülnek, így különösen fontos mérkőzés lesz a szombati a felek számára.

Lurkó Focimánia FK, vármegye I., labdarúgás
Bodnár Szabolcsék (labdával) ha szervezettek és alázatosak lesznek, akkor nyerhetnek a Kunszentmárton ellen
Fotó: Mészáros János


Szombat 15.00

Kunszentmártoni TE–Lurkó Focimánia FK

A KuTE és a Lurkó is elvesztette mindkét tavaszi mérkőzését, előbbi a Kisújszállás (6–2) és a Mezőtúr (3–0) ellen kapott ki, míg utóbbi a Törökszentmiklóssal (5–1) és a Jászberénnyel (2–0) szemben maradt alul.

A két együttes őszi találkozóján 1–1-es döntetlen született, Mihók Tamás góljára Kiri Bence válaszolt, az egy ponttal viszont ezúttal egyik csapat sem lenne elégedett teljesen.

Hiányzó mindkét oldalon lesz bőven, a hazaiaknál Babák Zoltán ujja eltört, Varga István combizma pedig elszakadt a legutóbbi, Mezőtúri elleni meccsen, Kardos Ákost pedig a csapat U19-es bajnokiján a lelátóról tiltották el, miután szurkolt fiatalabb társainak, így rá sem számíthat Kiri Mihály edző. A szolnokiaknál pedig Nagy András mellett Kiss Balázs, Alföldi Alex és Soltész-Nagy János sem bevethető.

Egyik csapat sem a legerősebb kezdőtizenegyével áll ki a hétvégi összecsapásra, melynek esélyese a tiszazugi együttes lehet, mivel némileg rutinosabb gárdával várhatja a meccset, ráadásul hazai pályán is játszik,  de a Lurkó az előző héten is több fiatallal a csapatban sokáig tartotta magát a jóval erősebb Jászberény ellen, így akár okozhat meglepetést.

Mesterszemmel

Kiri Mihály, a Kunszentmárton vezetőedzője: – Nem vagyunk jó passzban, az utóbbi meccseink nem az elképzeltek szerint alakultak, ráadásul vannak sérültjeink, betegeink és eltiltottjaink is. Szeretnénk begyűjteni a három pontot a Lurkó ellen, már csak azért is, mert két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk ezt követően a Jászberénnyel és a Törökszentmiklóssal szemben, és jó lenne, ha le tudnánk zárni a nyeretlen szériánkat. Nagyon szoros, hajtós találkozót várok, amelyet talán kedvezőbb helyzetből várhatunk a hazai pálya miatt, de az biztos, hogy mindkét csapat győzelemre játszik majd. Az egyéni kvalitások dönthetnek majd, úgy gondolom, nálunk vannak olyan játékosok, akik képesek lehetnek eldönteni a mérkőzést.

Balázs Béla, a Lurkó Focimánia vezetőedzője: – Több hiányzónk is lesz, és már az előző mérkőzésen is főleg fiatalokkal tudtunk kiállni. Hasonló erejű csapatok találkoznak majd szombaton, úgy gondolom, a Kunszentmárton az esélyesebb a hazai pálya és jelenlegi helyzetünk miatt. Ha szervezettek és alázatosak leszünk, mint a legutóbbi meccseken, akkor viszont ponttal, pontokkal távozhatunk.

További párosítások:

Szombat: Kisújszállás–Kunhegyes, Kenderes–Jánoshida, Jászfényszaru–Tiszagyenda, Jászberény–Törökszentmiklós, 15.00. Vasárnap: Mezőtúr–Cserkeszőlő, Tiszaföldvár–Rákóczifalva, Szajol–Tószeg, 15.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában