Labdarúgás

2024.01.23. 15:54

Három tornán is jól szerepeltek a jászkunsági korosztályos együttesek a hétvégén

A hétvégén útjára indult a labda az Ulvicki Mihály- és Czirnák László-emléktornákon is, előbbit az U17-es korosztály számára Tiszakécskén, utóbbit pedig Rákóczifalván a 19 évesek között bonyolították. Törökszentmiklóson pedig a XIII. Miklós Kupán mérkőztek meg egymással a meghívottak.

Jegesi László

A Szolnok MÁV fiataljai két csapatot is indítottak a XIII. Miklós Kupán

Fotó: Facebook / Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

IV. Ulvicki Mihály-emléktorna, U17

Szombaton hat csapat részvételével rendezték a tornát, amelyen két vármegyei klubunk, a Szolnoki MÁV és a jászberényi Tehetség SE fiataljait is a résztvevők között találhattuk. A körmérkőzéses formában lebonyolított megméretésen a két nagy egyesület, a Kecskeméti LC és a Szolnok között dőlt el az elsőség kérdése. Bár előbbi egy döntetlennel indított, kettejük mérkőzését megnyerve az övék lett a dicsőség.

Végeredmény: 1. Kecskeméti LC, 2. Szolnoki MÁV, 3. Tiszakécskei VSE, 4. Szent István SE (Budapest), 5. Tehetség SE, 6. Pilisi LK.

Legeredményesebb játékos: Doktor Ádám (KLC) 8 gól.

Legjobb kapus: Cziczás Martin (Szolnok).

Legjobb mezőnyjátékos: Nagy Gábor (KLC).

Legjobb hazai játékos: Radics Kristóf (Tiszakécske).

III. Czirnák László-emléktorna, U19

Ezen a tornán is hat együttes mérkőzött meg a győzelemért, amelynek sorsa csak az utolsó találkozón billent az Újpesti Haladás javára. A végig kiélezett összecsapások sajnos nem voltak mentesek sportszerűtlen megmozdulásoktól sem, a játékosok helyenként durva belépőkkel próbáltak meg érvényesülni.

Végeredmény: 1. Újpesti Haladás, 2. Abonyi KID FC, 3. Szolnoki MÁV, 4. Rákóczifalva, 5. Szajol, 6. Hírös-ÉP (Kecskemét).

Gólkirály: Veres András (Újpest).

Legjobb játékos: Molnár Benedek (Abony).

Legjobb kapus: Erdélyi Zsombor (Szolnok).

Legjobb hazai játékos: Nádházi Zoltán (Rákóczifalva).

XIII. Miklós Kupa, U10

Immár tizenharmadik alkalommal került sor a Miklós Kupára, amelynek Törökszentmiklós adott otthont. Ezen a rendezvényen nyolc csapat képviselte egyesületét, a Szolnoki MÁV pedig két együttessel (kékek és fehérek) volt jelen. Utóbbi szerepelt jobban – nagy csatában végül a harmadik helyen végzett –, a későbbi győztes Eger ellen kapott ki az elődöntőben. A kékek rossz helyzetkihasználása viszont megbosszulta magát, így csoportjukban csak az utolsók lettek.

Végeredmény: 1. Eger SE, 2. Szentesi Kinizsi, 3. Szolnoki MÁV (fehér), 4. Dévaványa, 5. Gyulasport, 6. Hódmezővásárhely, 7. Szolnoki MÁV (kék), 8. Törökszentmiklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában