Vízilabda

2023.11.06. 14:17

Taktikus játékkal nyert ismét a Cegléd

Ezúttal a fehérvári uszodát hagyta el győzelemmel a háta mögött a Cegléd OB I/B-s csapata, újabb sikerével immár a negyedik helyen tanyázik a tabellán.

Jegesi László

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Fehérvár–Ceglédi VSE 9–11 (2–3, 1–4, 2–2, 4–2)

Székesfehérvár, 50 néző, vezette: Pintér J., Veilandics.

Cegléd: HÖRÖMPŐ – Magyar B. 2, ZEMAN 1, REMÉNYI, Süveges 1, Kovács M. 2, BUKTA 1. Csere: Nagy R. 2, Hajdú, Pataki 1, Balla D. 1, Turcsányi, Veres. Edző: Sűrű Dezső.

Gól – akcióból: 25/6, ill. 15/5.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/4.

Bukta Szilárd szabaddobás-góljával nyitott a Cegléd, Magyar Bence gyors egymás utáni találatai pedig már háromra növelték előnyüket (0–3). A hazai gárda is felébredt azonban, játékosai akciókból voltak eredményesek, melyekkel felzárkóztak az első negyed hajrájában (2–3). A vendégek a folytatásban két perc alatt visszaállították a kétgólos különbséget, majd Süveges Máté és Pataki Gergely lövései nyomán már 7–2-re vezetett Sűrű Dezső csapata. Szépített ugyan a pályaválasztó ebben a játékrészben, ám a négygólos előny (3–7) újabb sikerrel kecsegtetett.

A harmadik negyedben felváltva potyogtak a gólok, majd egyre pontatlanabbá váltak az együttesek, a vasutasok győzelme azonban nem forgott veszélyben. Az utolsó felvonásban megtoldotta ugyan még találatainak számát a Cegléd (6–11), ám a lazuló védekezés mellett kettőre csökkentette hátrányát a fehérvári gárda.

Sűrű Dezső: – Kitűnő védekezés mellett szép támadásokat is vezettünk, és eredményesen játszottunk előnyös helyzetekben. Taktikus játékunknak köszönhetően végig kézben tartottuk a mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában