Asztalitenisz

2023.11.02. 18:05

Csak Szudi Ádám maradt állva Szlovéniában, az első fordulóban

Egyedül egyesben, Szudi Ádám élte túl az otoceci torna első fordulóját.

Rózsa Róbert

Szudi Ádám egyesben kiharcolta a második fordulót a szlovéniai tornán, de párosban, Ecseki Nándorral az oldalán elvéreztek

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Nem sikerült valami fényesen a jászkunsági kötődésű asztaliteniszezőknek a szlovéniai Otocecben csütörtökön kezdődött WTT-Feeder verseny első fordulója. A szolnoki Szudi Ádám, valamint a zagyvarékasi kötődésű  Ecseki Nándor is ott volt a torna főtábláján, egyéniben és egymás oldalán párosban is, valamint Ecseki vegyes párosban is. Tovább azonban csak Szudi jutott egyesben, miután óriási csatában, 3:2-re (–7, 9–, –8, 8–, –5)  legyőzte a kínai Niu Kuan-kajt. Ecseki már nem járt sikerrel a finnországi Oláh Benedekkel szemben, akitől 3:1-re kapott ki.

A két magyar versenyző nem jutott tovább férfi párosban sem. Bár azt sejteni lehetett, hogy nehéz dolguk lesz, mivel rögtön az elején kínai párost kaptak. A Hszü Haj-tung, Szun Ven duó végül 3:0-val, igaz, szoros szettekben (–12, –10, –9), de kiejtette Szudiékat a kezdőkörben.

Vegyes párosban Ecseki szokásos párjával, Madarász Dórával áll asztalhoz, ám a lengyel Zuzanna Wielgos, Milosz Redzimski páros 3:1-gyel (6, 9, –4, 8) megállította őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában