Minifutball

2023.11.03. 21:38

A bronzcsatában lesz érdekelt a magyar válogatott

Nem sikerült a bravúr a magyar válogatottnak, ugyanis három góllal kikapott a románoktól az egyesült arab emírségekbeli Rasal Khaimahban zajló minifutball-világbajnokság elődöntőjében. Így a tiszafüredi kapussal, Tajti Bencével felálló csapatunk a bronzéremért harcolhat Azerbajdzsán ellen, szombaton 15 órától.

Varga Csaba

A piros mezes magyar csapat gól nélkül maradt az elődöntőben

Forrás: minifoci.hu

A magyar minifutball-válogatott öt győzelem után várta a tavalyi Eb-n ezüstérmes románok elleni világbajnoki elődöntőt. Hamar egymásnak estek a felek, öt perc játék után Ciprian Ungur hatalmas átlövését nem tudta védeni Tajti Bence, 0–1. A folytatásban Kozó Viktor egyenlíthetett volna közvetlen közelről, de kihagyta a helyzetet. A honi szövetség beszámolója szerint a magyar csapat a gólhátrányt követően próbált feljebb lépni, letámadással megzavarni az ellenfelet, de nem ment a góllövés. A 15. percben Csoszánszki Dávid próbálkozott a félpályáról, alig centikkel lőtt a bal kapufa mellé. A 21. percben nagyot hibázott a románok kapusa, Győri Barnabás a félpályáról azonban az üresen tátongó kapu fölé emelt, óriási helyzet volt.

A fordulást követően hibázott védelmünk, amit Mircea Popa használt ki a 27. percben, 0–2. Három perccel később ismét Csoszánszki próbálkozott, de ismét hárított a román kapus, Neacsa Ionut. A folytatásban Tajti mutatott be nagy bravúrt, életben tartva még a reményeinket. A 37. percben aztán végképp eldőlt meccs, miután Gabriel Balogh lövése a magyar kapu jobb alsó sarkába pattant, lezárva ezzel az elődöntő érdemi részét, 0–3.

A játék képe alapján megérdemelt volt a világranglistán második román együttes győzelme, ezzel a döntőbe jutása, míg a mieink a bronzcsatában vigasztalódhatnak.

Magyarország–Románia 0–3 (0–1) 

Magyarok: Tajti – Nádasi, Kövesdi – Ladányi, Győri – Dunai. CSERE: Bozsoki, Csoszánszki, Kozó, Kiss G., Lovász. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

Gólszerzők: Ungur (5. p.), Popa (27. p.), Balogh (37. p.)

Az éremcsaták programja:

Bronzmérkőzés: Magyarország–Azerbajdzsán, szombat 15.00 

Döntő: Románia–Kazahsztán, szombat 17.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában