Minifutball

2023.10.31. 21:58

Tajti Bencéék csoportelsők a vb-n

Újabb magyar győzelemmel értek véget a minifutball-világbajnokság csoport küzdelmei az egyesült arab emírségekbeli Ras al Khaimahban. Nemzeti csapatunk, amelynek tagja Tajti Bence, a Facultas Tiszafüredi VSE kapusa, a szerb válogatott elleni 1–0-s győzelemmel csoportelsőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, ahol szerdán este az egyiptomi gárda lesz a vetélytársa.

Varga Csaba

Jogos a magyar csapat öröme, hiszen a nyolcaddöntőbe jutott a vb-n

Forrás: minifoci.hu

Emlékeztetőül a mieink két győzelemmel nyitották vb-t, előbb 1-0-ra Portugáliát, majd 2-1-re győzték le. A csoport többi eredményének köszönhetően a két győzelem ellenére abban a tudatban léphetett pályára a magyar csapat kedden este, hogy Szerbia ellen pontot kell szereznie a továbbjutáshoz. A meccs előtt ugyanis Portugália hat ponttal állt, akárcsak a nemzeti együttesünk, míg Szerbia hárommal. 

Az origo.hu tudósítása szerint már a meccs elején megtornásztatták a szerbek Tajti Bence kapust, aki többször bravúrral védett. A mieink sem akartak adósok maradni Csoszánszki Dávid jobbról a felső lécet találta el. Öt perc múlva pedig Kiss Gábor hatalmas lövése találta telibe a keresztlécet. Mivel déli szomszédaink is gólképtelenek maradtak az első félidőben, így 0-0-s döntetlennel vonultak a felek öltözőbe. 

A térfélcsere mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, de továbbra is remekeltek védelmek és a kapusok is. A hajrában a szerbek átálltak a hat az ötös játékra, de a magyar csapat kiválóan védekezett. Már-már úgy tűnt, hogy nem esik gól, amikor a hosszabbításban a szerbek hat emberrel támadtak, a mieink labdát szereztek Barabás Miklós pedig a félpályáról az ellenfél üresen tátongó kapujába lőtt, 1–0. Nagy Lajos szöveteségi kapitány csapata csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol Egyiptom lesz szerdán az ellenfele. 

Magyarország–Szerbia 1–0 (0–0) 

Gólszerző: Barabás (50+1 perc)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában