Labdarúgás

2023.10.22. 15:30

Nem tudott élni esélyével a Martfű

Szezonbeli ötödik győzelmét szerette volna begyűjteni a Martfű a sereghajtó Cegléd ellen, de hiába küzdöttek nagyot játékosai, nem tudtak élni esélyükkel.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A pályaválasztó azonnal magához is ragadta a kezdeményezést a találkozó elején, a vendégek képtelenek voltak megtartani a labdát. Az első tíz perc után egy lövéssel jelezték ugyan, hogy a pályán van csapatuk, a hazaiak viszont két helyzettel igazolták győzelmi szándékukat ezt követően. A huszadik percben még nagyobb lehetőséghez jutott az újonc, egy jó ütemű átadás Kriskát találta ajtó-ablak ziccerben, de a labda a lövés pillanatában felpattant előtte. Öt perccel később a vendégek első valamire való helyzetükből vezetéshez jutottak - Markó Ádám labdája egy védő lábán megpattanva hullott a hálóba (0-1). Csendesebb mederbe terelődött a mérkőzés, a tiszazugi együttes igyekezett nagyon, de nem tudott tartós fölényt kialakítani az ellenfél térfelén. Sőt, inkább az ő oldalukon pattogott a laszti, a Pest vármegyei együttes több kontrája is veszélyt jelentett Gerhát Dávid kapujára - az első félidő hajrája a fölényük jegyében telt.

A szünetben Czinkon Szabolcs edző hármas cserére határozta el magát és az öltözőben elhangzott kritikákra erőteljes támadásokkal reagált a Martfű a második játékrész elején. Erőfeszítéseik negyedóra múltán értek góllá, Kriska futott el a jobb oldalon, centerezését Pintér Viktor pofozta közelről a kapu közepébe (1-1). Néhány perc múlva ismét a fiatal góllövő került helyzetbe, de fölé lőtte a ziccert. A Cegléd is átmerészkedett néhányszor a másik térfélre, egy ilyen alkalommal Papp György került jó pozícióba és kilőtte a hosszú sarkot (1-2). 

A hazai tréner újabb cserékkel igyekezett felrázni csapatát, a játékosok pedig mindent egy lapra feltéve rohamozták ellenfelük kapuját. A vendégek sokszor arra rúgták a labdát amerre álltak, de taktikájuk végül eredményre vezetett és ha nem is szép játékkal, de megnyerték a találkozót.

Czinkon Szabolcs: Az első félidőben fásultan játszottunk, a másodikban viszont tudtunk egyenlíteni, majd lehetőségünk volt a vezetést is megszerezni. Nem sikerült belőni a helyzeteket és ez végül megbosszulta magát.

Ványi Zsolt: Végre sikerült ismét nyernünk, rég vártuk már ezt a pillanatot.

Martfűi LSE - Ceglédi VSE 1-2 (0-1)

Martfű, 300 néző, vezette: Dobai János (Juhász B., Csákó)

Gólszerzők: Pinter V. (60.), ill. Markó (25.), Papp Gy. (73.)

Martfű: Gerhát - Draskóczi, MLINÁRCSIK, Székely (Telinger 79.), Kasik (Vadas 46.) - Asztalos (Hevesi-Tóth 79.), Csúri - PINTÉR V., Kinyig (Desnica 46.), Sindel (Izsold 46.) - Kriska. Edző: Czinkon Szabolcs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában