Asztalitenisz

2023.10.11. 18:00

Negyeddöntőbe jutott az Ecseki, Majoros duó az ománi versenyen

A zagyvarékasi származású Ecseki Nándor három kategóriában is indult az Omán fővárosában, Maszkatban rendezett 75 ezer dollár összdíjazású WTT-versenyen.

Kovács Levente

Legjobb nyolc közé jutott az Ecseki, Majoros duó

Fotó: WTT

Mint arról korábban beszámoltunk, a zagyvarékasi kötődésű Ecseki egyéniben a selejtező első fordulójában magabiztosan, 3–0-ra győzött az iráni Hamis Samsz ellen, a második körben azonban 3–0-s vereséget szenvedett egy másik iráni versenyzőtől, Nosad Alamijantól, így nem jutott főtáblára. Ugyanebben a számban egy másik magyar versenyző, Majoros Bence az első meccsén három szettben 3–0-ra nyert az ománi Luqman al-Farszi ellen, a másodikon pedig a német Ricardo Walthert múlta felül ugyanilyen arányban. A főtáblára azonban neki sem sikerült bejutni, ugyanis a selejtező harmadik, egyben utolsó fordulójában a francia Jules Rolland megálljt parancsolt Majorosnak, és 3–0-ra nyert a debreceni születésű asztaliteniszessel szemben.

Női egyesben Madarász Dóra a selejtező első körében a szingapúri Koi Zsuj Hzsüant győzte le simán 3–0-ra, a második fordulóban pedig a hongkongi Li Ho-csinggel szembeni 3–1-es diadala azt jelentette, hogy a főtáblára került a kecskeméti születésű versenyző. A legjobb tizenhat között azonban a dél-koreai Jang Ha Eun ellen egy szoros összecsapáson ugyan, de alulmaradt Madarász, és búcsúzott az ománi tornától.

Vegyes páros számban Ecseki Nándor Madarász Dórával az oldalán alanyi jogon a főtábláról kezdte a versenyt, azonban hamar, már az első mérkőzést követően véget ért számukra a viadal, miután a legjobb tizenhat között végig kiélezett csatában végül 3–2-es vereséget szenvedtek a német duó, Nina Mittelham és Dang Qiu ellen.

Férfipárosban viszont könnyedén vette az első akadályt az Ecseki Nándor, Majoros Bence kettős, amely szintén a főtáblán, a nyolcaddöntőben lépett először asztalhoz. A magyar páros ugyanis magabiztos, 3–0-s sikert aratott az ománi Muhanna al-Balusi, Aszad Alraiszi ellen. Az Ecseki, Majoros duóra a legjobb nyolc között német vagy hongkongi ellenfél vár.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában