Labdarúgás / Galériával

2023.08.30. 21:01

Nem ezt érdemelte a MÁV: bosszantó vereség a Hódmezővásárhely ellen

A Szolnoki MÁV végig dominált a mérkőzésen, és sokkal jobban játszott ellenfelénél. Ennek ellenére mégis a vendégek voltak eredményesebbek, így Horváth Csaba együttese pont nélkül maradt.

Kovács Levente

Pinto Mario (labdával) első gólját szerezte az NB III.-ban pályafutása során

Fotó: Nagy Balázs

NB III. Dél-Keleti csoport

Szolnoki MÁV FC–Hódmezővásárhelyi FC 1–3 (0–1)

Szolnok, 500 néző.

Vezette: Szilágyi Sándor (Kovács Z., Szabó F.)

Szolnok: Csáki – Kópis, Kardos, Szabó R., PINTO – Pelles, Lengyel B., Tisza – DUDOK (Dósa, 81.), Barna V., Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Pinto (49.), ill. Gréczi (20.), Hunya (71.), Borbás (86.).

A Szolnoki MÁV szerette volna gyarapítani győzelmei számát a bajnokságban, azonban lehetett sejteni már a mérkőzést megelőzően is, hogy nem lesz könnyű dolga a Hódmezővásárhely ellen.

A védelem tengelyében egyből helyet kapott a Tisza-partiak új igazolása, Kardos Norbert, aki a keret egyik legrutinosabb játékosaként hangosan irányította társait a meccs folyamán, és igyekezett stabilitást adni együttesének.

Sajnos azonban viszonylag korán rést találtak a vendégek a szolnokiak védelmén, a 20. percben ugyanis – erősen lesgyanús szituációban – Gréczi Márton kilépett a védők között, eltolta Csáki Kálmán mellett a labdát, és a hálóba lőtt, 0–1.

Ezt követően inkább a MÁV dominált, a vásárhelyiek inkább csak a védekezésre koncentráltak. Szűk tíz perccel a gólt követően Pelles Patrik ugyan egyenlített, Szilágyi játékvezető azonban les miatt annullálta a találatot, így maradt a  vendég vezetés a szünetig.

A második játékrészre feltüzelve érkeztek a szolnokiak, amelynek hamar meg is lett az eredménye: Pinto Mario húzott el a bal szélen, és kapta remek ütemben a labdát, majd külsővel a léc alá bombázott, 1–1. A mindössze 17 esztendős játékosnak ez volt az első találata felnőtt szinten. 

Nem hagyott alább a MÁV lendülete, folyamatosan támadt a fordításért, és a félpályán is alig engedte át ellenfelét. Próbálkozásai azonban rendre sikertelenek voltak, így maradt továbbra is döntetlen a meccs állása.

Egészen a 71. percig, amikor is egy hódmezővásárhelyi szabadrúgást követően kavarodás alakult ki Csáki kapuja előtt, melynek végén Hunya Krisztián a hálóba talált, 1–2.

Ismét futnia kellett tehát a Szolnoknak az eredmény után, amelyet tisztességgel meg is tett, komolyabb helyzetet azonban nem sikerült kialakítani.

Ahogy a vendégeknek sem, viszont ők mégis eredményesek voltak. A 86. percben Kardos és Csáki nem értették meg egymást az ötösön belül, a szemfüles Borbás Martin pedig a kapus lábai között átgurította a labdát, és ezzel kialakította a végeredményt, 1–3.

Egyértelműen kijelenthető, hogy jobban játszott a Szolnok a mérkőzésen, és nemhogy a vereséget nem érdemelte volna meg, még a döntetlen sem lett volna túl igazságos. Egy legyőzhető ellenféllel szemben azonban alulmaradtak Horváth Csabáék, és továbbra is egy sikerrel szerénykednek a bajnokságban.

Horváth Csaba: – Úgy gondolom, sokkal több volt ebben a meccsben. Érdemtelenül szenvedtünk vereséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában