Labdarúgás

2023.08.10. 06:55

Jászsági derbivel indul a Vármegye II. idénye – hamarabb rajtol a szezon

Elkészült a Vármegye II.-es bajnokság sorsolása is a 2023/2024-es szezonra.

Kovács Levente

Augusztus 19-én rajtol a Vármegye II.: a kék mezes Jászapáti az Abádszalókkal, a zöld mezes Tiszajenő szabadnaposként kezdi a szezont

Fotó: Pesti József

Ebből kiderült, hogy az augusztus 26-i rajt helyett már egy héttel korábban, augusztus 19-én pályára lépnek a csapatok. A Jászjákóhalma visszalépését követően csak tizenegy gárda indul a bajnokságban, emiatt pedig módosult a lebonyolítás is. Az együttesek háromszor találkoznak egymással az idény során, ezáltal több mérkőzést rendeznek a vármegyei másodosztályban. Ez indokolja tehát a korábbi kezdést, hogy legkésőbb december elején befejeződjön az őszi szezon.

Mivel csupán tizenegy gárdából áll a mezőny, így minden fordulóban lesz egy szabadnapos, az első körben a Tiszajenő pihen majd.

Az újoncok közül a Besenyszög a Túrkevével, a Jászalsószentgyörgy pedig a Jászboldogházával nyitja a szezont. A Vármegye I.-ből kiesett Jászárokszállás a Fegyverneket látja vendégül az első fordulóban, a tavalyi bajnok, a Jászapáti pedig Abádszalókon vendégeskedik majd, míg a Tiszaszentimre a Kunmadarast fogadja.

Az első forduló párosításai:

Kunmadaras–Tiszaszentimre, Jászárokszállás–Fegyvernek, Túrkeve–Besenyszög, Abádszalók–Jászapáti, Jászboldogháza–Jászalsószentgyörgy. Szabadnapos: Tiszajenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában