Labdarúgás

2023.07.05. 08:00

„Láttuk, hova tudunk fejlődni” – Szabó Lajos Mátyás szerint még rengeteg munka vár a csapatra

Harmadik hete tart a felkészülés az NB III. Észak-Keleti csoportjában szereplő Karcagnak. A nagykunságiak ezalatt már három edzőmérkőzésen is túl vannak, sajnos eddig nem sok sikerrel. Szabó Lajos Mátyás, a csapat támadó középpályása viszont egyáltalán nem aggódik az eredmények miatt, hiszen ezek a meccsek mind a felkészülést szolgálják, hogy az együttes eredményesen szerepeljen majd a bajnokságban.

Kovács Levente

Szabó Lajos Mátyás (labdával) az előző idényben harminc meccsen játszott a karcagiaknál

Fotó: Karcag SE/Facebook

Az NB III.-as csapataink közül a Karcag kezdte leghamarabb a felkészülést, ugyanis három héttel a bajnokság lezárását követően, már június 15-én edzésbe állt a csapat. Szabó Lajos Mátyásnak, az együttes támadó középpályásának ráadásul még az iskolában is teljesítenie kellett a pihenő idő alatt, hiszen a Debreceni Egyetemen tanul vidékfejlesztési agrármérnöknek.

– Ki lehetett pihenni a fáradalmakat, ugyan én vizsgáztam is, így arra is kellett koncentrálnom, de így is jutott idő a pihenésre és a nyaralásra – számolt be szabadidejéről Szabó . – Jó, hogy ilyen korán elkezdtük a felkészülést, hiszen nagy változások történtek a keretben, sokan távoztak, illetve több próbajátékos is van nálunk jelenleg, de így van lehetőségünk arra, hogy összekovácsolódjon a keret.

 

A karcagiak három felkészülési mérkőzésen már túl vannak, az eredmények viszont nem alakultak fényesen. Vereséget szenvedtek a Mezőkövesd (5–0), és az Eger (2–1) ellen, illetve egy döntetlent játszottak a Tiszafüreddel szemben (0–0). Utóbbin Szabó Lajos Mátyás nem szerepelt ugyan, de elmondása szerint ezeken a találkozókon elsősorban nem az eredmény a fontos, hanem, hogy megfelelő terhelést kapjanak a játékosok a szezon előtt.

– A Mezőkövesd elleni meccs nem volt egyszerű, azon a héten kezdtük a felkészülést, kicsit fáradtak voltak még a lábak, de láttuk, hogy hova tudunk még fejlődni – értékelte az eddigi felkészülési összecsapásokat a 22 éves játékos. – Sosem egyszerű egy NB I.-es csapat ellen játszani, de azt gondolom, hogy az első húsz-harminc percben inkább mi domináltunk. Lehet, hogy az ellenféltől ez szándékos volt, hogy jobban átadták a területeket amiatt, hogy mi kitámadjunk, elfáradjunk hamar, ezt követően ők pedig jobban tudjanak érvényesülni. Az Egerrel szemben kicsit későn pörögtünk fel, utána pedig nem hoztunk jó döntéseket a kapu előtt, de játékban úgy gondolom sikerült azt teljesítenünk, amit a vezetőedző kért tőlünk.

Mindössze három hét maradt a felkészülésből a harmadosztályú csapatoknak, ugyanis július 30-án rendezik az első NB III.-as fordulót. A Karcagnál bizakodóak az új szezont illetően, azonban addig még rengeteg munka vár az együttesre, amellett, hogy  új játékosokra is szükségük van még a nagykunságaknak, hogy kialakítsák a megfelelő keretet, amely képes lehet elérni a kitűzött célokat.

– Nyilván nehéz erről beszélni most, hiszen még nem teljes a keret, de szeretnénk az élmezőnybe tartozni – beszélt a következő idényről a támadó középpályás. – Ehhez fejlődnünk kell még, illetve az új játékosoknak is be kell majd illeszkedniük, össze kell csiszolódnunk. A Putnok és a DEAC két kiemelkedő csapat az Észak-Keleti csoportban, bizonyára mindkét együttes esélyes lehet majd a feljutásra. Úgy gondolom, hogy az NB III. átszervezése a klubok mellett a nézőknek is kedvezhet, hiszen mindenki igyekszik erősíteni és ezáltal izgalmasabb meccsek várhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában