Labdarúgás

2023.07.21. 11:34

Békési fiatalok, kisújszállási érkezők repíthetik a Tiszaföldvárt a következő idényben

Nehéz lesz ráismerni a Tiszaföldvár kezdőcsapatára a következő idényben, de a klubvezetés reméli, szurkolóik a következő szezonban is ott találják a tabellán kedvenceik nevét, ahol korábban is: az élbolyban.

Rózsa Róbert

Asztalos Dávid (balra) a következő idényben már martfűi színekben onthatja a gólokat

Fotó: Pesti József

Van az úgy, hogy egy csapat sikere a bajnokság véget értével is hatással van riválisára. Így történt ez térségünkben is, ahol a megye I.-et megnyerő, az NB III.-ba feljutó Martfű jelentős átalakulásra kényszerítette a földváriakat. A térségbeli ellenfél – akivel szinte végig ki-ki meccset vívtak tavaly a bajnoki címért – a Tiszaföldvár több meghatározó játékosát is magához csábított az új idényre. Köztük van a kapus Gerhát Dávid, a szélső Kasik Ákos, valamint a két gólzsák, Kriska Norbert és Asztalos Dávid – utóbbi kettő összesen 59 góllal terhelte meg az ellenfelek halóját az előző megyei első osztályú bajnoki évadban. Mellettük Jánoshidára távozott Sipos Márk is.

A Tisza-partiaknál azonban nem aggodalmaskodtak sokáig, és egyből belevágtak a csapat újbóli megerősítésének. Mint Burján Zoltán szakosztályvezető lapunknak elmondta, a folyamat már sínen van, és a Békéscsabával kialakított együttműködésük révén több játékos is átteszi a székhelyét a Viharsarokból a Tiszazugba. Ilyen Sipaki Patrik, Oláh Ákos, valamint Orvos László. A fiatal labdarúgók az előző idényben az NB III.-as Békéscsaba II. játékosai voltak. Csatárfronton is sikerült minőségi játékossal pótolni a távozókat: a Kisújszállás gyors és technikás középcsatára, Csikós Lajos ugyanis a TiSE gárdájában folytatja, vele együtt a kapus Jakab Kristóf is érkezik Kisújról. Jánoshidára pedig nemcsak átadtak, de onnan igazoltak is játékost a földváriak, Lukács Renátó személyében.

Annyi biztos, hogy a maradókra, érkezőkre is eseménydús nyári felkészülés vár. A TiSE ugyanis heti öt edzéssel, valamint felkészülési meccsekkel hangol a soros szezonra. A tréningeket pedig már az együttes régi-új edzője, Sonkoly Lajos vezényli – az ő irányításával a 2020–2021-es idényben a dobogó harmadik fokán végzett a klub a megye I.-ben.

S ha már dobogó: mint Burján Zoltán elmondta, a csapatot övező jövés-menés ellenére az első két hely valamelyikének a megszerzését tűzték ki célul a 2023–2024-es bajnoki évadra. Azzal tehát számolhatunk, hogy a TiSE az egy hónap múlva startoló idényben is versenyképes lesz. De a klubnál a távolabbi jövőre is gondolnak. Ennek nyomán pedig másik céljukként azt fogalmazták meg, hogy az utánpótlást még inkább minőségi alapokra helyezik – ebben pedig nagy szerepet kaphat a békéscsabai kapcsolat.

Testvércsapat ellen a kupában

Finoman szólva nem lesz könnyű dolga a Tiszaföldvárnak, ha tovább szeretne jutni a Magyar Kupa első fordulójából. Mint lapunk is megírta, a TiSE épp a klubbal együttműködésben álló, tavaly még NB II.-es Békéscsabával csap össze az MK-ban. A felek augusztus 5-én 16.30-kor lépnek pályára Tiszaföldváron. A TiSE egyébként túl van már az első nyári felkészülési mérkőzésén is. Szerdán, a KTE II. elleni meccs 7. percében Lukács Renátó góljával a rutinosabb Földvár szerzett vezetést, ám a fiatal kecskeméti csapat végül 2–1-re fordítani tudott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában