Kosárlabda

2023.04.16. 08:43

Potocnik: „mintha csak a Körmend lett volna a pályán”

Szakvezetője szerint az Olaj nem megfelelő energiával szállt be a Körmend elleni meccsbe, de még semmi sem dőlt el a párharcban. A Rába-partiak edzője viszont szombati sikerük után immár nem tekint esélytelenként csapatára.

Rózsa Róbert

Nem volt boldog Gasper Potocnik (jobbra) Olaj-edző a gárda szombaton, Körmenden mutatott játékától

Fotó: Mészáros János

Elmondta véleményét Gasper Potocnik, a Szolnok Olajbányász edzője a szombati Körmend–Olaj találkozóról. Mint írtuk, a Tisza-partiak sima vereséget szenvedtek a playoff-negyeddöntő második mérkőzésén, így a párharc 1–1-ről folytatódik kedden, Szolnokon.

Potocnik a mérkőzés utáni nyilatkozatában elismerését fejezte ki az ellenfelének, míg saját csapata teljesítményét érthető okokból kevesellte.

– Gratulálok a Körmendnek, úgy tűnt, mintha ma csak ők lettek volna a pályán. Nem megfelelő energiával mentünk bele a mai meccsbe, ez az én felelősségem és szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól – fogalmazott a vezetőedző. Kiemelte, a párharc még nem dőlt el, három győzelem szükséges a továbbjutáshoz, az otthoni mérkőzésen pedig javítanak.

Nem túl jó érzés így kikapni, úgy érzem, hogy semmit nem tettünk meg a győzelemért

– ezt már Auston Barnes, az Olaj játékosa mondta a meccset követően. Arról szólt, a Körmend sokkal intenzívebb kosárlabdát mutatott be, a Szolnok pedig egyszerűen sehogy sem találta a játékát. Mint mondta, vissza kell nézni a felvételeket, és ki kell javítani a hibákat.

 

Míg a szolnoki oldalon nyilvánvaló csalódásként élték meg az összecsapást, a körmendiek annál inkább tűnnek bizakodónak legutóbbi teljesítményük okán.

– Negyven percen keresztül igazi férfiként küzdötünk. Ami az első meccsen nem sikerült, vagy hibás volt, azt ezen a mérkőzésen javítani tudtuk – összegzett a Körmend edzője. Kocsis Tamás szerint ha így folytatják, és a dobóformájuk is kitart, akkor egyáltalán nem tekintek magunkra esélytelenként. – De nagyon keményen kell dolgozni, és már ma estétől a következő meccsre koncentrálni – hangsúlyozta.

Takács Kristóf, a vasiak játékosa úgy látta, feljavult a védekezésük, és az első perctől kezdte felvállalták a párharcokat. – Ha így játszunk minden meccsen, akkor sikerülhet meglepni idegenben is a Szolnokot, de ne higgye azt senki, hogy innentől könnyű meccsek jönnek – mondta a fiatal hátvéd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában