Labdarúgás

2023.04.09. 19:49

Értékes három pont: Rokszin Ádám góljával nyert a Szolnoki MÁV idegenben

A Szolnok Ceglédre látogatott az NB III. Közép csoportjának 30. fordulójában, és egy góllal nyert idegenben. Horváth Csaba együttese ezzel a sikerrel értékes három pontot gyűjtött be, és a 14. helyre lépett előre a tabellán.

Kovács Levente

Győzelmével előrébb lépett a tabellán a Szolnoki MÁV

Fotó: Pesti József

Hatpontos mérkőzés várt a Szolnoki MÁV-ra Cegléden a 30. fordulóban. Mindkét együttes a kiesés elől menekül a bajnokságban, és a hátralévő meccseken igyekszik bebiztosítani a következő szezonra is NB III.-as tagságát. A találkozó tétjét növelte, hogy a Kecskemét II. délelőtt óriási meglepetésre legyőzte a bajnokesélyes Hódmezővásárhely együttesét, így a csapatoknak még nagyobb szüksége volt a három pontra a „szomszédvárak" csatáján.

Az összecsapást a Cegléd kezdte ugyan jobban, viszont főleg pontrúgásokból tudott csak veszélyeztetni, komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani. A MÁV az idő előrehaladtával szépen lassan vette át a kezdeményezést, viszont a hazaiak lescsapdái jól ültek, a szolnokiak támadói többször is védők mögül indultak.

 A dominanciának a 32. percben meglett az eredménye: Tömösvári Bálint beadására a hosszú oldalon Rokszin Ádám érkezett, és lőtt a rövid felső sarokba, ezzel vezetést szerezve csapatának, 1–0.

Négy perccel később közel állt a Szolnok ahhoz, hogy megduplázza előnyét, azonban Lengyel Béla fejese a kapufán csattant. A játékrész legvégén megszületett Horváth Csaba együttesének második gólja is, egy távoli szabadrúgást Kis Balázs csúsztatott tovább Tisza Kálmánnak, aki még a vonal előtt visszakanalazta a labdát Barna Viktor elé, a támadó pedig közelről továbbított a hálóba, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így egygólos előnnyel vonulhattak a szolnokiak a szünetre.

A második játékrészben is inkább a Szolnok volt veszélyesebb, Tisza cselezte be magát a tizenhatoson belülre a hazai védők között, majd a MÁV középpályását buktatták, Újhelyi játékvezető viszont a tizenegyes helyett szabadrúgást ítélt műesés miatt. Ezt követően feszültebbé vált a találkozó, a szép számmal kilátogatott szolnoki szurkolók többször is hangot adtak nemtetszésüknek a bírói ítéletek miatt, melynek következtében a szabálytalanságok száma is megnőtt. Ettől függetlenül a 61. percben óriási esélye adódott Horváth Csaba együttesének arra, hogy magabiztosabbá tegye előnyét, Barna lépett ki egy az egyben a kapussal, a szolnoki támadó a lövés helyett viszont inkább el akarta tolni Haála Kada Iván mellett a labdát, a ceglédiek kapuvédője viszont még időben odaért, és góltól mentette meg csapatát. 

A hazaiak legnagyobb lehetősége az ex-szolnoki Annus Árpád nevéhez fűződött: a villámgyors támadó – aki egyébként a Cegléd legveszélyesebb játékosa volt a meccsen – kiugrott a védők között, a kapujából rosszul kimozduló Csáki Kálmán mellett ugyan elpasszolta a labdát, azonban a kapu mellé ment a próbálkozás.

A MÁV a találkozón stabil védekezést nyújtott, apróbb szabálytalanságokkal akadályozták meg a ceglédieket, akik így főleg pontrúgásokkal veszélyeztettek végig a mérkőzésen, viszont komolyabb ziccert egyszer sem tudtak kialakítani, így maradt az 1–0-s szolnoki siker, melynek köszönhetően megelőzte Horváth Csaba gárdája a Pest megyei riválist, 26 pontjával jelenleg 14. a tabellán, és három pont az előnye a 17., már kieső Dabashoz képest.

Ceglédi VSE–Szolnoki MÁV FC 0–1 (0–1)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 300 néző. Vezette: Újhelyi Tamás.

Szolnok: Csáki – Kópis, KIS B., Szabó R., Gohér – LENGYEL B., TISZA, Pelles – ROKSZIN (Pinto, 91.), Barna (Antal G., 70.), TÖMÖSVÁRI (Lakatos I., 85.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Rokszin (32.)

Horváth Csaba: – Nagyon nehéz mérkőzésen értékes győzelmet arattunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában