Röplabda / Galériával

2022.10.19. 10:41

Elképesztő végjáték: aranyszettben jutott főtáblára a Jászberény a kupában

A Jászberényi RK kiélezett csatában harcolta ki a továbbjutást a női magyar kupában a Debrecen ellen. A szolnoki lányok viszont kiestek.

Rózsa Róbert

Fotó: Pesti József

Hatalmas csatában, döntő szettben jutott be a Jászberényi RK a női magyar kupa legjobb 16 csapata közé. A jászsági lányok az Eötvös DSE-t fogadták kedden este a főtáblára jutásért folytatott ütközet második felvonásán. Hazai pályán a Debrecen 3:1-re nyert, így a visszavágón a Berény csak 3:0-ás, vagy 3:1-es győzelemmel juthatott volna tovább, utóbbi pedig csak abban az esetben ért nyolcaddöntőt, ha megnyerik az ilyen esetekben döntő aranyszettet.

És megnyerték!

Merthogy végül utóbbi forgatókönyv valósult meg. Az első játszmát még a debreceniek nyerték 30-28-ra (!), ekkor a JRK a kiesés szélére került. Ám a lányok – mentális és fizikai erejüket egyaránt megmutatva – képesek voltak felállni, megnyerték a következő három szettet és a ráadást is, így ők játszhatnak a következő körben a Nyíregyházával.

Jászberény VT – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (–28, 18, 10, 16); aranyjátszma: 15:11

Jászberény, 238 néző. V: Gyulai, Filibér.

JÁSZBERÉNY: Kovács D. 4, Sléder 18, Juhász V. 7, Faragó 10, Somlai 5, Fodor 3. Csere: Lagzi-Kovács, Mizsei (liberók), Morvai. Vezetőedző: Deme Gábor.

EÖTVÖS: Tóth K. 6, Lengyel 1, Pálfi 4, Fehérvári 7, Berza 15, Juhász F. 11. Csere: Végh (liberó), Muldrow 12, Dóka, Németh A., Kovács A. Vezetőedző: Szombathy András.

Deme Gábor: – Akik ma kilátogattak a mérkőzésre, a röplabda minden szépségével találkozhattak, hiszen volt itt minden: küzdelem, izgalom, aranyszett. A lányok végig koncentráltak és mindannyian jól játszottak, nagyon elégedett vagyok velük. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien itt voltak és támogattak minket!

Továbbjutott a Jászberény aranyjátszmában (5:4 szettarány).

A hasonló bravúr már nem jött össze a Szolnoki Sportcentrum lányainak. Ők szintén nagyot küzdve, 3:2-re kaptak ki a Tatabányától, összesítésben pedig 6:2-vel ment tovább a komáromi együttes.

Tatabányai RSE – Szolnoki SPC 3:2 (21, 20, –13, –28, 13)

Tatabánya, 120 néző. V: Bibók, Árpás.

TRSE: Sinai, Kocsis, Csutorás, Horváth E., Nagy A., Rácz. Csere: Kovács G., Szabó L. (liberók), Kárpáti, Torma, Csordás, Csóka, Anderla, Velő. Vezetőedző: Szabados István.

SZOLNOK: Bagyinka, Berényi, Molnár J., Nagy D., Varga R., Bárdos. Csere: Retter (liberó), Barna, Lőrincz, Magyar. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.

Bodonyi Ákos: – Nagyot küzdöttünk. A győzelmet és a továbbjutást nem sikerült ugyan megszerezni, de a csapat és a játékosok nagyot léptek előre. Gratulálok a Tatabányának, de mindenképp dicséret illeti a Tisza-parti hölgykoszorút is.

Továbbjutott a TRSE kettős győzelemmel (6:2 szettarány).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában