Labdarúgás

2022.03.14. 06:30

Első győzelmét szerezte a KuTE

A tizenkilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

Érthető a karcagiak öröme, hiszen jánoshidai diadaluk mellett növelték pontelőnyüket a meglepetésre botló Martfű előtt Fotók: Pesti József

MEZŐTÚR–SZAJOL 7–2 (5–2)

Mezőtúr, 130 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Mezőtúr: Török – PESTI, ERDŐSI, Kántor, Bodorik (Juhász K.), Nagy, FARKAS, Boss (Juhász O.), Rupa, Rácz, Kormos (Tóth). Edző: Erdősi Gyula. 

Szajol: Rékasi – Dalmadi, Csajbók, Kiss (Rajna), Kacskó, Benedek, Donkó, FELFÖLDI, Harcsa, Dobos, Bezzeg. Megbízott edző: Donkó Krisztián. 

Alacsony színvonalú mérkőzésen a hazai csapat szép támadásokat vezetve, tetszetős gólokat lőtt, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

Gólszerzők: Erdősi 3 (20., 26., 91.), Pesti 4 (24., 28., 33., 86.), ill. Felföldi 2 (32., 42.). 

Erdősi Gyula: – Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. A csereként beálló három ifijátékosnak gratulálok a bátor játékához! 

Donkó Krisztián: – Kis pénz, kis foci, nincs pénz, nincs foci. Mi az utóbbiba tartozunk. 

Tudósított: Erdősi Gyula 

 

KISÚJSZÁLLÁS–MARTFŰ 3–1 (2–0)

Kisújszállás, 100 néző. Vezette: Skultéti Csaba. 

Kisújszállás: JAKAB – BALLA, VADÁSZ, VÁRADI, DOBOS, PENTI, KOZÁK (BALOGH), CSIKÓS (KÁSA), KÁ­LAI (BENCZE B.), OROS, IMRE Z. Megbízott edző: Csillag Sándor.

Martfű: Szabó – Vadas, Nagy, Szőke (Bencsik), Dras­kóczi (Ladányi), Sindel, Polák, Székely, Kóródi, Hevesi-Tóth (Lengyel), Zsombik (Kávási). Edző: Papp Erik. 

A szívvel-lélekkel játszó hazaiak végig irányították a mérkőzést. Sőt, egy pazar szabadrúgásgólt és egy negyven méterről ellőtt, a kifutó kapus fölött elrepülő, élményszámba menő találatot szereztek az első félidőben. Ezt a játékot a másodikban is folytatták, s a 82. percben meg is lett az eredménye, melyre a vendégek csak a 86. percben tudtak válaszolni, beállítva az őszi meccsük állását. Ott a Martfű, itt a Kisújszállás nyert. 

Gólszerzők: Oros (8.), Balla (42.), Csikós (82.), ill. Sin­del (86.). 

Kiállítva: Csillag Sándor (82.). 

Csillag Sándor: – Ez a csapat ilyen eredményre képes, ha mindenki a maximumot nyújtja, és a játékra összpontosít. Nagyon boldog vagyok. 

Papp Erik: – Elismerésem a Kisújszállásnak! 

Tudósított: Majláth Antal 

 

JÁNOSHIDA–KARCAG 0–3 (0–1)

Jánoshida, 70 néző. Vezette: Szilágyi Sándor. 

Jánoshida: Kis – Kobela (Be­rezvai), PETŐ, Zombori, Kónya, TÚRÓCZI, Fekete, Antal, SÁRKÖZI, Füleki, Farkas. Edző: Arany László. 
Karcag: Csúri – Nagy E., Kovács (Simonka), HAJDU (Ladányi), NAGY N. (Ballók), Tóth, Domokos, Szentannai (Varga), Bencze, Nagy Z., MA­RUSCSÁK (Debreczeni). Edző: Simon Antal. 

Jó játékvezetés mellett a karcagiak győzelme megérdemelt. A hazaiak két ziccert is elhibáztak, így még kozmetikázni sem tudták a végeredményt. 

Gólszerzők: Tóth (20.), Hajdu (59.), Maruscsák (78.). 

Arany László: – Sajnos csak megnehezíteni tudtuk a bajnokesélyes dolgát. 

Simon Antal: – A jó talajú pályán lejátszott mai összecsapáson az első rúgott gólunk fontos volt, mivel utána vált egyértelművé a győzelmünk. 

Tudósított: Szöllősi Mátyás 

 

TISZAPÜSPÖKI–JÁSZFÉNYSZARU 1–3 (1–2)

Tiszapüspöki, 100 néző. Vezette: Kun Sándor. 

Tiszapüspöki: PÓCS – KU­TUS, KADA, MEDGYESSY, Lukács R. (Nagy), Pintér, Szed­lák, Polyák (Ferge), Ka­rikó, Lólé, FARKAS. Edző: Lukács Kálmán. 

Jászfényszaru: Kovács – Penczner V., DANCS, Sza­ka­li, Bóta, BARTALIS, Szívós, Prága (Kakas), Penczner L. (Szabó), Lakatos M. (Lakatos Z.), DRÁVUCZ. Edző: Ke­me­csi László. 

Jó színvonalú találkozót láthatott a kilátogató közönség. A hazaiak pariban voltak a jó erőkből álló ellenféllel, és akár fordított is lehetett volna az eredmény, de a Tiszapüspöki helyzetei kimaradtak. 

Gólszerzők: Szedlák (19. – tizenegyesből), ill. Bartalis (35.), Drávucz (43.), Bóta (82.). 

Kiállítva: Szívós (86.). 

Lukács Kálmán: – A sok hiányzó ellenére is egy jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol nem érdemeltünk vereséget, de sajnos a lehetőségeink rendre kimaradtak. 

Kemecsi László: – Az ellenfél hiányzói ellenére is tudtuk, hogy nehéz összecsapásra számíthatunk, és az is lett. Nagyon nehezen nyertünk a jól játszó hazai csapat ellen. 

Tudósított: Lukács Kálmán

 

RÁKÓCZIFALVA–ÚJSZÁSZ 2–1 (1–0)

Rákóczifalva, 100 néző. Vezette: Kósa Gábor. 

Rákóczifalva: KISS Z. – SZA­KALI, Kecskés, Gáspár, Trecs­kó (Ürögdi), SZOKOLAI, Szabó, Kómár, FŰZI, Győr, Varga (Major). Edző: Ruskó Zsolt. 

Újszász: Kovács – Nagy K., Veréb, Bezzeg, Németh, Vatai, Szar­vák, Angyal, Hegedűs, Kon­ka, Kaló (Szokolai). Edző: Mé­rész Zoltán. 

Nagy küzdelem és sok szabálytalanság jellemezte a mérkőzést, ahol a hazai csapat két fejes góllal szerezte meg az első tavaszi győzelmét. 

Gólszerzők: Fűzi 2 (21., 62.), ill. Vatai (51.). 

Kiállítva: Mérész Zoltán (87.). 

Ruskó Zsolt: – Két vesztes meccs után nagyot küzdve szereztük meg a győzelmet. Bízom benne, hogy ezt a hozzáállást fent tudjuk tartani. 

Mérész Zoltán: – Gyenge színvonalú összecsapáson szenvedtünk vereséget. A jövőben többet kell tennünk a bennmaradás érdekében. 

Tudósított: Ruskó Zsolt 

 

TISZAFÖLDVÁR–KUNHEGYES 1–0 (0–0)

Tiszaföldvár, 80 néző. Vezette: Simon Ádám. 

Tiszaföldvár: Haris – Gyomai (Pápai), Ludánszki, Borgulya, Pácsa (Kis M.), BÓDAI (Palatinusz), Kovács T., Huszka, Pataki, Sipos, SZŐKE Á. (Danku). Edző: Virágh Ferenc. 

Kunhegyes: KORMÁNY – SZŐKE I., KOVÁCS G., TYUKODI R., MESTER, KIS A., CSÖRÖGI, SZTOJKA, SOÓS, FÁBIÁN (Tyukodi N.), BALAJTI. Edző: Faragó Attila. 

A Tiszaföldvár egyből magához ragadta a kezdeményezést, a vendégek a biztos védekezésre fektették a hangsúlyt. A hazai csapat meddő mezőnyfölényét csupán a második félidőben egy szép, kombinatív játékot követően tudta előnyre váltani. Ezek után a különbség volt csupán kérdéses, de a lelkes kunhegyesi fiatalok nem kapituláltak többször. 

Gólszerző: Szőke Á. (60.). 

Virágh Ferenc: – Nehéz mérkőzést tudtunk megnyerni. Küzdenünk kellett a pályával, valamint az ellenfél taktikája is megizzasztott minket. Nehéz volt feltörni a mélyen védekező ellenfelet, de ez végül a 60. percben sikerült. 

Faragó Attila: – Szervezett védekezésünkkel megnehezítettük a hazaiak dolgát, melyet csak egy véleményes góllal sikerült feltörniük. 

Tudósított: Pápai Mihály 

 

JVSE-ROSENBERGER–NP-HUNGÁRIA-KUTE 1–2 (0–1)

Jászárokszállás, 80 néző. Vezette: Gönczi Pál. 

Jászárokszállás: Farkas – Seres, Nagy B., Nagy F., Rédei, Kaszab Á., Forgó (Szőke), Bordás (Németh), Hájos, Czuczor (Petrányi), Szabó T. Edző: Papp Tamás. 

Kunszentmárton: GÖMÖRI – VINCZE, SZABÓ F., LENGYEL, RÁCZ, SZABADOS, KIRI, HATÁR, LÉGRÁDI P. (PANYIK Z.), MOLNÁR, SÜTŐ. Edző: Janiga László. 

A mutatott játék alapján a vendégcsapat megérdemelten döntötte el a mérkőzést, s vele a három fontos pont sorsát. 

Gólszerzők: Nagy B. (57. – tizenegyesből), ill. Szabados (31.), Vincze (77.). 

Papp Tamás: – Remélem, hogy elgondolkodnak a játékosaim. Öncélú futballal nem fogunk tudni előrelépni, csak és kizárólag egy csapatként érhetjük el a kitűzött célokat. 

Janiga László: – Harciasságunk ezúttal meghozta gyümölcsét. Végig domináltunk a játékban, és végre gólokat is tudtunk rúgni. Elismerésem a srácoknak, megérdemelten szerezték meg a győzelmet! 

Tudósított: Kiss Jenő

 

Így állnak most a mesterlövészek

22 gólos: Szentmiklósi Dániel (Karcag) 
20 gólos: Kovács Tamás (Tiszaföldvár) 
18 gólos: Kriska Norbert (Tiszaföldvár) 
15 gólos: Oros Péter (Kis­új) 
13 gólos: Bóta Márton (Jászfényszaru), Hevesi-Tóth Tamás (Martfű) 
12 gólos: Pesti Zoltán (Mezőtúr), Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki) 
10 gólos: Kocsis Tamás (Kunhegyes), Csikós Lajos (Kisújszállás), Szabados Sándor (Kunszentmárton) 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában