Vízilabda

2020.10.07. 10:24

Szerdán bajnoki meccsen fogadja a Szolnok a BVSC-t

Ismét hazai medencében szerepel a Szolnoki Dózsa, amely szerdán 19.30-kor a BVSC legénységét látja vendégül a Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A sorsolás szerint az OB I. hetedik fordulóját játsszák azok a csapatok, amelyek nincsenek most karanténban. A Dózsának a Honvéddal kellene szerda este találkoznia, igen ám, de a fővárosiak karanténban vannak, ezért egy későbbi időpontban mérkőznek meg a felek. A szolnokiak azonban játszani akarnak, ezért szerda este pótolják a BVSC csapata elleni, második fordulóból elmaradt mérkőzésüket.

Érdekesség, hogy a Magyar Kupa idei küzdelmeiben háromszor is összemérte erejét a szolnoki gárda a BVSC-vel, és mindegyik meccsen le is győzte fővárosi vetélytársát. Előbb a kaposvári selejtezőkörben 9–7-re, a budapesti középdöntőben 12–11-re nyert a Dózsa. Mindkét meccs szoros volt, csak a hajrában biztosította be győzelmét Zsivko Gocics együttese. Harmadszor a kupa budapesti elődöntőjében mérték össze erejüket, ahol magabiztos, 11–5-ös szolnoki siker született. Rátérve a bajnokságra: a BVSC négy meccset tudott le idáig, amelyekből hét pontot termeltek Pásztor Mátyá­sék. A szolnoki csapat is az ötödik bajnokija előtt áll, az előző négyet magabiztosan hozták Nagy Ádámék.

A szerdai meccs előtt Szeghalmi Zsombor, a Dózsa szélsője azt mondta:

– Biztos vagyok benne, hogy ismét kemény, brusztos meccset fogunk játszani a BVSC-vel. Kellemetlen stílusban vízilabdáznak, de megvan rá az ellenszerünk.

Tehát az ötödik bajnoki sikeréért száll vízbe szerda este a szolnoki legénység, amelyre szombaton 16.45-kor újabb rangadó vár, amikor az OSC csapatát fogadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában