Cigányzene

2024.08.14. 17:25

Eszméletlen jó bulit csapott a Parno Graszt Jászberényben, a Muki fiát is hozták – videóval

Oláh József bandája már visszatérő fellépője a Csángó Fesztiválnak. A Parno Graszt idén is hamisítatlan cigányzenével, pozitív energiával robbantotta fel a szabadtéri színpadot.

Illés Anita

Zsúfolásig megtelt a Székely Mihály Szabadtéri Színpad nézőtere szombaton a Csángó Fesztivál éjszakai koncertjén. Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a Parno Graszt jászberényi buliján. 

Parno Graszt
Fergeteges volt a Parno Graszt koncertje a XXXII. Csángó Fesztiválon Jászberényben 
Fotó: Pesti József

Hatalmas mulatság kerekedett a Parno Graszt teltházas koncertjén 

Hazánk egyik legnépszerűbb, legeredetibb autentikus cigányzenét játszó zenekara fergeteges mulatságba hívta közönségét. Már színpadra lépésüket is óriási taps és ováció fogadta, ők pedig a Haragusznak a cigányok című dallal köszöntötték a bulizókat. A vérpezsdítő hangulatot tovább fokozták a Quimby Sehol se talállak című slágerének feldolgozásával és a Khade sukarral. 

A közönség végig tombolt, mulatott, mindenki együtt énekelte a jól ismert számokat, köztük például a Romano bijot (Cigány lagzi), a Muki fiát, a Gelem gelem Ederlezit, a Már nem szédülök és a Ha menni akarok kezdetű slágereket.

Őrülten szólt a Rávágok a zongorára és a Csepereg az eső is.

Természetesen új dalokat is hoztak, a Szív dobbanása másodpercek alatt beleivódott a közönség lelkébe. A Parno Graszt kétórás koncertje óriási sikert aratott, a zenekart visszatapsolta a közönség, így ráadás dalt is játszottak. Néhány hét múlva újra vármegyénkbe érkezik a népszerű formáció, szeptember 7-én, szombaton 21 órakor a XXVII. Újszász Napja rendezvénysorozat keretében lépnek fel. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!