Jókor voltak jó helyen

2 órája

Gyalogost sodort el egy kamion: életet mentettek a szolnoki katonák

Szörnyű közúti baleset történt a minap Balatonberény térségében a 76-os főúton. A súlyos sérüléssel járó gázolásnál szolnoki katonák mentettek életet egy sármelléki gyakorlatról hazajövet. A gyalogosnak a Nemzetközi Különleges Műveleti Légi Osztag gyakorlatról hazatelepülő MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár Különleges Műveleti Csoportja nyújtott életmentő segítséget.

Mészáros Géza

Szolnoki katonák mentettek életet egy közlekedési baleset helyszínén a közelmúltban Balatonberény térségében. Az eseményről közösségi oldalán számolt be a honvédség.

szolnoki katonák mentettek életet
Szolnoki katonák mentettek életet a 76-os főúton történt súlyos balesetnél
Forrás: MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár Facebook-oldala

A Szolnokon települt MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár Különleges Műveleti Csoportja a közelmúltban Sármelléken gyakorlatozott. A csapat a feladatról tartott haza, amikor a 76-os főúton, Balatonberény térségében egy út szélén veszteglő kamionra lettek figyelmesek.

Egészségügyileg magasan képzett szolnoki katonák mentettek életet

A döntés azonnal megszületett, a dandár katonái félreálltak, és ekkor látták meg a földön fekvő sérültet. Kiderült ugyanis, hogy a kamion elsodorta az útszélen sétáló gyalogost, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A sérült ellátását a bertalanosok magasan képzett egészségügyi specialistái azonnal megkezdték, s míg a csoportparancsnok felvette a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálat ügyeletével, a többiek az utat biztosították.

A sérült ellátását a bertalanosok magasan képzett egészségügyi specialistái azonnal megkezdték
Forrás: MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár Facebook-oldala

A balesethez hamarosan mentőhelikopter és esetkocsi is érkezett. A katonák a sérült életjeleit folyamatosan monitorozták mindaddig, amíg a személyt kórházba nem szállították. Szolnoki katonák az elmúlt években több alkalommal is mentettek életet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában