Tiszaföldvár

3 órája

Turisztikai élményt nyújt az újra üzemelő díszkút

A díszes medence ezután nem a hulladékok gyűjtőhelye. Több mint két éven át nem üzemelt a díszkút Tiszaföldváron, a Kossuth parkban. Muzsai János kezdeményezésére megújították a szerkezetet, ami díszvilágítást is kapott.

Pakainé Pusztai Nóra

Miután megújították, éjszakai világítást is kapott a díszkút Tiszaföldváron. A helyi védelem alatt álló installációt 1896-ban adták át, majd 2010-ben adományokból felújították. 

díszkút tiszaföldvár
Újra üzemel a díszkút Tiszaföldváron, turisztikai élményt nyújt a park
Forrás: Földvári Hírlap Facebook-oldala

Muzsai János, volt önkormányzati képviselő a Földvári Hírlap szerkesztőségébe eljuttott leveléből kiderült, a magas vízdíj és energia költségek miatt a díszkút körülbelül 2 és fél éve nem üzemelt, a díszes medence rendszeresen falevél és egyéb hulladékok gyűjtőhelye lett.

Kezdeményezték, hogy a díszkút Tiszaföldváron megújuljon

Muzsai János még augusztusban kezdeményezett egy megbeszélést, hogy a díszkutat vízforgatós rendszerrel indítsák újra, az egyeztetések során napelemes rendszer kiépítése mellett döntöttek
– A munkálatok nyomán újra vonzó turisztikai élményt adó hely a díszkút és környezete, mely már több mint egy hete üzemel, 18 óráig egy alkonykapcsolóval működő ledes lámpával világítják meg – fogalmaztak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában