Összefoglaló

2 órája

Néhány nap alatt lelopták az alkatrészeket egy felborult autóról Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy feje tetejére borult, magára hagyott kocsi hever az árokban Szolnok határában. Csak pár napja van ott, de már sok mindent leszereltek róla a tolvajok vagy vitt magával a tulajdonosa. Az árokba borult autó jövőbeli sorsa egyelőre bizonytalan.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Szolnok fejlesztése is szóba került pénteken, a Lázár János építési és közlekedési miniszter által Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. A miniszter arról beszélt, megkezdődik az alföldi városok fejlesztése, amelyben a jászkunsági vármegyeszékhelynek is fontos szerep jut.

Tájékoztató fórumot tartott a Karcagi Nagykun Gazdakör a minap a karcagi kamarai székházban. Az eseményen részt vett Kiss Róbert, a vármegyei NAK igazgatója is. Hubai Imre Csaba elnök köszöntő gondolatai után dr. Barancsi Ágnes szaktanácsadó a KAP-pályázatokról tartott előadást, majd Tótáné Lajkó Éva főfalugazdász az új pályázatokról beszélt a gazdáknak.

A vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata szenzációs játékkal, hét gól különbséggel legyőzte a Vasas együttesét és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Elhagyatott épület gyulladt ki csütörtökön este Szolnokon. Mint kiderült, ruhák és hulladék kapott lángra a Mártírok útján álló házban. A másnapi fotók beigazolták a gyanút, hogy a Tisza-parti sétány mellett álló egykori vasúti épület gyulladt ki. A romos vasúti ház Szolnok egyik építészeti kuriózuma.

Ahogy mondani szokás vasárnap egy órával többet alhatunk. Az óraátállítás idén is az őszi szünet első hétvégéjét bolygatja meg, ugyanis október 27-én hajnalban 3 óráról 2 órára állítjuk vissza a mutatókat. 

Egy félidőig szorosan alakult az NB I. hatodik fordulójának rangadója, a Szolnoki Olajbányász–Alba Fehérvár. Oliver Vidin együttese a harmadik negyedben azonban állva hagyta ellenfelét és végül kilenc ponttal megnyerte a mérkőzést.

Pénteken este a Déryné Művelődési Központban tartotta szalagavató ünnepségét a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium négy végzős osztálya.

Az önkormányzat, a Néprajzi Múzeum, a Kunszövetség Egyesület és a Györffy István Nagykun Múzeum rendezésében, Györffy István születésének száznegyvenedik évfordulója alkalmából tartották meg a „Néprajz és kultúrpolitika a két világháború között – Homage a’ Györffy István” című konferenciát pénteken a városházán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában