Abony

6 órája

Elsősegélynyújtó tanfolyamnak indult, orvosi pálya lett belőle – dr. Tóth Katalint köszöntötték

Dr. Tóth Katalin abonyi gyermekorvost köszöntötték hetvenötödik születésnapja alkalmából szerdán.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Dr. Tóth Katalin, Abony Város Díszpolgára szerdán ünnepelte a hetvenötödik születésnapját, ebből az alkalomból köszöntöttük! – tájékoztatott Pető Zsolt polgármester. Az abonyi gyermekorvos ötven éve szerezte meg orvosi diplomáját.

abonyi gyermekorvos
Dr. Tóth Katalin abonyi gyermekorvos egykor szeretett osztályfőnöke javaslatára részt vett egy elsősegélynyújtó tanfolyamon, ott azonnal érezte, hogy orvosi pályára szeretne lépni
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

 Jászfényszarun született, az általános iskolában szeretett osztályfőnöke meghívására részt vett egy elsősegélynyújtó tanfolyamon, ami akkora hatással volt rá, hogy akkor eldöntötte, gyermekorvos lesz.

Gyerekekkel dolgozni a legörvendetesebb dolog

– vallja az abonyi gyermekorvos.

Szolnokon kezdett az abonyi gyermekorvos

Dr. Tóth Katalin Szolnokon kezdte a pályáját, majd amikor Abonyban megüresedett egy gyermekorvosi hely, elvállalta az ottani munkát.

– Az osztályfőnököm is abonyi volt, úgy éreztem, ilyen módon visszaadhatok valamennyit abból, amit kaptam tőle – fogalmazott dr. Tóth Katalin.

Ma sincs megállás Kati néni számára

Az abonyi gyermekorvos 2004 óta vezeti a karitászcsoportot. Társaival szoros kapcsolatot ápolnak az egyházközséggel,  gyakorolják a segítségnyújtás hagyományos formáit, emellett gyakran együttműködnek az az önkormányzattal, a családsegítővel, az iskolákkal, óvodákkal is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában