Összefoglaló

2 órája

Két autó rohant egymásba Szolnoknál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szó szerint égi magasságokból zuhant a földre, de a talpára érkezett. Sápi Vivien élete sokakéhoz hasonlóan a koronavírus járvány idején vett száznyolcvan fokos fordulatot. Szépreményű légiutas kísérő karrierje ugyanis derékba tört, ő azonban nem csüggedt. Bolondos videóit eleinte szórakozásból készítette az egyik videómegosztó felületre, mára tartalomkészítőként éli a mindennapjait.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

December 2-án lesz harminc éve, hogy bekövetkezett Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti balesete. A szajoli vonatszerencsétlenség kitörölhetetlen nyomott hagyott sokak emlékezetében, s most a tragikus évfordulóra készül a település.

A Honvédot fogadta Oliver Vidin együttese az NB I. ötödik fordulójában. A Szolnoki Olajbányász az első perctől kezdve építette előnyét, amit a harmadik negyedben teljesen lerombolt és egyenlítettek a fővárosiak. A piros-feketék az utolsó negyedben azonban megrázták magukat és végül magabiztos, tizenegypontos különbséggel nyertek.

„Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés!” – tizenöt esztendővel ezelőtt így hirdették a nagykörűi Nagy Befőzés napját. A szlogen ma sem változott, ezúttal is ennek jegyében rendezték meg a gasztrofesztivált.

Összeütközött két autó vasárnap délután Szolnoknál, a 4625-ös és a 4612-es út találkozásánál. A két járműben összesen hatan utaztak, hozzájuk mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Öt forduló után is hibátlan az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata, miután idegenben 10–7-re győzött a Miskolc ellen.

Csakúgy, mint a múlt héten a Tiszakécske ellen, az NB III. tizenkettedik fordulójában is hiába vezetett a Szolnoki MÁV Szegeden, a nehéz talajú pályán a birkózásban és a pontos lövések terén is jobb csongrádiak végül győztesen kerültek ki a párharcból.

Őszi almaságok címmel tartott rendezvényt szombaton a Szandaszőlősi Művelődési Ház, ahol rengeteg program közül válogathattak az érdeklődők. Volt kreatív kézműves műhely, arcfestés, népi fajátékok, illetve egyéni játékos feladatokban is részt vehettek a látogatók. 

Tűz ütött ki egy nagyjából 80 négyzetméteres épület hátsó részében Kunhegyesen, a Gyepszél utcában vasárnap kora délután. A helyi önkormányzati és a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez.

A Képzőművészet Ünnepe alkalmából a szolnoki Aba-Novák Agóra Galéria adott otthont a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállításának. A FÉNY című tárlatot a Szolnoki Művészeti Egyesület szervezésében dr. Nátyi Róbert művészettörténész nyitotta meg szombaton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában