Vízilabda

3 órája

Továbbra is hibátlan a Szolnoki Dózsa

Öt forduló után is hibátlan az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata, miután idegenben 10–7-re győzött a Miskolc ellen.

Varga Csaba

A szolnoki gárda csütörtökön nyolc góllal nyert Duisburgban, az EK-meccsen, és csak pénteken este értek haza a játékosok. Soraikból a szemsérüléssel bajlódó Teleki András nem tudta vállalni a játékot, ellenben Cseh Maxim újra bevethető volt Miskolcon.

Szolnoki Dózsa
A fehér sapkás szolnoki csapat győzelméhez nem fért kétség
Fotó: Nagy Balázs

PANNERGY-Miskolci VLC–Szolnoki Dózsa Praktiker 7–10 (1–2, 2–2, 1–3, 3–3)

Miskolc, 200 néző. V. Csizmadia Zs., Fodor R.

MISKOLC: GRIESZBACHER – Oltean, Smitula 1, B, 2, Rossi G. 1, Hegedűs, VÁRKONYI 2. Csere: Almási, Bikki-Petró, Simon B., Vismeg, Tőzsér 1, Mészáros B. Edző: Kemény Kristóf. SZOLNOK: Bányai,– SCHMÖLCZ 3, KOVÁCS, G. 1, Vámosi, Bedő, Simon D. 1, Kakstedter 1. Csere: Zerinváry, Krasznai B. 1, SZABÓ B. 2, Böröczky 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 13/2.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

A Dózsa csapatkapitánya, Kovács Gergő szerezte meg a vezetést, majd kisvártatva Schmölcz Norman is betalált a hazaiak kapujába. A miskolciak azonban nem hagyták magukat, a szolnokiak nyomába eredtek és megfordították az állást, 3–2. Összekapta magát a vendégcsapat, amely jó védekezésből kiindulva, bombagólókat lőve egy 5–0-s rohamot repesztett, 3–7. A folytatásban újabb szolnoki rövidzárlat után ismét felzárkóztak a hazaiak, akik két gólra csökkentették hátrányukat. A záró negyedben azonban 6–8-as állást követően Szabó Bence két góljával eldöntötte a három bajnoki pont sorsát, 7–10.

Így látták a szakemberek a meccset:

Kemény Kristóf: – Elismerésem a szolnoki csapatnak, mert egy komoly sorozatterhelésből érkezve tudtak Miskolcon győzni. Úgy érzem, hogy a második negyed végétől, harmadik negyed elejétől vették át a mérkőzés irányítását és kezdtek stabilabban játszani, de leginkább dominálni. A saját csapatomon azt látom, hogy a játék képe már kezd stabillá válni, ahhoz, hogy jobbak legyünk, ennél gyorsabban és pontosabban kell vízilabdázzunk.

Hangay Zoltán: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, talán most először láttam rajtunk azt, hogy fáradtak, de tudni kell így is meccset nyerni. A Miskolc megnehezítette a dolgunkat, talán a legfontosabb, hogy megszereztük otthonukban a három pontot.

További eredmények: Debrecen–Vasas 6–12, Pécs–OSC 5–18, UVSE–BVSC 7–10, Eger–Szeged 5–8, FTC–Kaposvár 21–7.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában