Minősített emberölés

9 órája

Szelevényi gázrobbanás: kiskorú lányát is magával vitte volna a sírba az 51 éves anya - galériával

Még májusan robbant fel egy szelevényi családi ház, a szörnyű eset az egész környéket sokkolta. Az épületben tartózkodó anyát és 10 év körüli gyermekét súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szelevényi gázrobbanás ügyében azóta vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség és indítványozták az anya letartóztatását minősített emberölés miatt.

Molnár-Révész Erika

Az egész országot sokkolta idén májusban a szelevényi gázrobbanás híre. A családi ház az éjszaka közepén robbant fel a Rózsadomb utcában, a detonáció akkora volt, hogy a környékbeli házakban is kárt okozott. A lakásban tartózkodó 51 éves nőt és 10 éves gyermekét súlyos-életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők. A településen élőket nagyon megrázta a szörnyű baleset, a bajbajutott család megsegítésére még gyűjtés is indult. Ám az ügyészségi vádiratból kiderült, nem véletlen balesetről volt szó. 

gázrobbanás, szelevény
így nézett ki a családi ház májusban, a robbanás után. Az épületben tartózkodó nőt és 10 éves kislányát súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Mint kiderült, a szelevényi gázrobbanás nem a véletlen műve volt
Fotó: Donka Ferenc

Szörnyű részletek derültek ki a szelevényi gázrobbanás ügyében 

– A rendelkezésre álló adatok szerint az 51 éves nő idén május 11-én, a szelevényi családi ház szobájában lévő gázkonvektor gyújtásához használt, gázt adagoló szelep nyomógombját lekötötte, azért, hogy saját magát és a házban tartózkodó kiskorú leánygyermekét megölje. A gyanúsított cselekménye következtében a légtér megtelt gázzal, emiatt robbanás következett be, majd tűz keletkezett. A detonáció következtében a ház összeomlott.

A robbanás és a tűz miatt mind a gyanúsított, mind a kiskorú gyermeke életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A halálos eredmény az időben helyszínre érkező és szakszerű katasztrófavédelmi, valamint orvosi segítségnek köszönhetően nem következett be – számolt be a részletekről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint elmondta, az ügyészség ezért minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a nő a letartóztatását. 

Félnek a szökésétől, ezért elrendelték az anya letartóztatását

– Figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés nagyságára – ez 10-20 évig terjedő szabadságvesztés is lehet – tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, tekintettel arra is, hogy a lakóhelye is megsemmisült – tájékoztatott a szóvivő.

Hozzátette, a bíróság elrendelte a nő letartóztatást, a döntéssel szemben a gyanúsított és a védő is fellebbezett, így végleges döntést az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában