Összefoglaló

2024.09.15. 20:40

Beköszöntött az ősz a Jászkunságba is – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Lezárult a 10 éves projekt, hálaadó istentiszteletet tartottak. Többszöri elhalasztás után végre elérkezett a 2015 óta várt pillanat. A Szolnoki Református Egyházközösség hálaadó istentiszteletet tartott a templom és a parókia felújításáért szombaton.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Ömlik az eső az egész országban, már tengelyig ér a víz a Tisza parkban. Nyáron sokak problémája az volt, hogy süt a nap és meleg van. A múlt héten beköszöntött az ősz, most akadnak, akik azért panaszkodnak, mert hidegre fordult az idő és esik. Márpedig a következő napokban még biztosan hasonló időjárásra számíthatunk.

Mentőhelikopter érkezett a besenyszögi balesethez. Frontális karambol történt Palotáspuszta és Besenyszög között vasárnap kora délután. A 3225-ös utat lezárták, a helyszínre mentőhelikopter érkezett.

Ölbeli játékok, népdalok és mondókák színesítik a Kerekítő-Tippentő foglalkozást Jászárokszálláson. A nyári szünet után szeptembertől folytatódnak a klubfoglalkozások a jászárokszállási Petőfi Művelődési Házban. A Kerekítő-Tippentő foglalkozás kéthetente kedden várja a legkisebbeket.

Bringás reggelire várják a lakosokat Törökszentmiklóson. Hamarosan ismét bringás reggelire várják a lakosokat Törökszentmiklóson. A város idén is csatlakozott az országos programhoz.

Több mint százezren pancsoltak idén nyáron tiszafüredi strandon. Volt olyan nap, amikor négyezren fordultak meg a tiszafüredi strandon 2024 nyarán.

Vége van a nyárnak, mutatjuk, hogyan teljesítettek a jászkunsági vendéglátóhelyek. Eredményesen zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A két hónapos vizsgálatsorozat során tucatnyi célterületen mintegy 1200 egységet, valamint csaknem 1500 terméktételt vizsgáltak az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek. A Jászkunságban is voltak ellenőrzések, a legnépszerűbb térség, a Tisza-tó és környéke volt a „célpont”. A döntően pozitív eredmények és a feltárt hibák egyaránt mutatják az élelmiszerbiztonságért végzett munka sikerét és szükségességét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában