Jászapáti

2 órája

Arattak az Íz-vadászok a gasztronómiai versenyen

Különleges ízvilágú ételeket készítettek a vendéglátó-ipari tanulók.

Pesti József

A Szent József Technikum Jászapáti Tagintézménye nemrégiben már harmadik alkalommal rendezett az iskola területén Vadgasztronómiai napot, melyen a vadfőző versenyen kívül trófeakiállítást, íjász, solymász és vadászkutya bemutatót is láthattak a rendezvényre kilátogatók.

főzőverseny
A jászapáti iskola tanulói különösen jól szerepeltek, három díjat is hazavihettek
Fotó: Pesti József

Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobb érdeklődést idén ismét a kukták tevékenysége kísérte, amelyen ezúttal három vármegye öt iskolája vetélkedett. A tanulók nem mindennapi feladatot kaptak: szarvashúsból készült finomságokkal kellett a szakmai zsűrit meggyőzni. A vadétel elkészítése nagy gondosságot igényel, még gyakorlott szakácsoknak is sokszor feladja a leckét.

A megmérettetésben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a házigazdák, ugyanis a főzőverseny 2. helyén kívül otthon tartották a közönségdíjat és övéké lett A legszebb asztal cím is.

Eredmények: 

  1. Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium-Gyöngyös (Máltai Vadorzók), valamint az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium (Dabas)
  2. Szent József Technikum Jászapáti tagintézménye (Íz-vadászok)
  3. Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium- Szolnok (Venatus) (Nemorum), valamint a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola- Jászberény (Klapka kuktái)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában