2 órája
Arattak az Íz-vadászok a gasztronómiai versenyen
Különleges ízvilágú ételeket készítettek a vendéglátó-ipari tanulók.
A Szent József Technikum Jászapáti Tagintézménye nemrégiben már harmadik alkalommal rendezett az iskola területén Vadgasztronómiai napot, melyen a vadfőző versenyen kívül trófeakiállítást, íjász, solymász és vadászkutya bemutatót is láthattak a rendezvényre kilátogatók.
Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobb érdeklődést idén ismét a kukták tevékenysége kísérte, amelyen ezúttal három vármegye öt iskolája vetélkedett. A tanulók nem mindennapi feladatot kaptak: szarvashúsból készült finomságokkal kellett a szakmai zsűrit meggyőzni. A vadétel elkészítése nagy gondosságot igényel, még gyakorlott szakácsoknak is sokszor feladja a leckét.
A megmérettetésben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a házigazdák, ugyanis a főzőverseny 2. helyén kívül otthon tartották a közönségdíjat és övéké lett A legszebb asztal cím is.
Eredmények:
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium-Gyöngyös (Máltai Vadorzók), valamint az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium (Dabas)
- Szent József Technikum Jászapáti tagintézménye (Íz-vadászok)
- Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium- Szolnok (Venatus) (Nemorum), valamint a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola- Jászberény (Klapka kuktái)