Szolnok Napja

2024.09.01. 20:20

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat kapta Kővári Anna, Szolnok és a Széchenyi városrész krónikása

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozata elismerést kapott a városnapi ünnepségen Kővári Anna újságíró.

Rózsa Róbert

Vasárnap este, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát, melyen a szolnoki önkormányzat rangos elismeréseit adták át. A gálán Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat kapott Kővári Anna.

Kővári Anna, újságíró, Szolnokért Emlékérem Arany fokozata, díj
Kővári Anna (jobbra lent) évtizedeken át tudósított Szolnok és a Széchenyi városrész történéseiről. Munkáját rangos városi díjjal ismerték el
Fotó: Nagy Balazs

Kővári Anna a szolnoki újságírás ismert szereplője. Tudósított helyi lapot és országos médiumot egyaránt. Leghosszabb ideig a Panel újság főszerkesztőjeként dolgozott, mely egyfajta jelképe lett a város legnépesebb lakókörzetének.

Az ünnepségen elhangzott, Kővári Annának az újság szerkesztőjének rendkívül nagy szerepe volt és van abban, hogy egyfajta sajátos lokálpatrióta érzést alakult ki a kisvárosnyi városrész lakóiban, s kulturális téren is fejlesztette az összetartozást. Sokáig dolgozott a Magyar Rádió szolnoki stúdiójában is, ám a mindennapokban az állandóságot a Széchenyi városrész havilapja, a Panel jelentette számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában