Szoljon Insta

2 órája

Idősek világnapja Szolnokon: így ünnepelt együtt több száz nyugdíjas – videóval, galériával

A magvas gondolatokat remek műsor követte az Idősek világnapja szolnoki ünnepségén.

Rózsa Róbert

Három nyugdíjas hölgy állt a verőfényes napsütésben hétfőn a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ bejáratánál, de nemsokára négyen lettek. Ők: Zanáné, Földiné, Mótáné és Rózsavölgyiné. Az Idősek világnapja szolnoki ünnepségére jöttek, méghozzá jókedvvel.

idősek világnapja Szolnok, nyugdíjas, Szolnok, Szalay Ferenc, ünnepség, köszönt
Gombár Gáborné (balra) és Lászlóné Nagy Ilona munkája érdemeiért elismerést vehetett át az Idősek világnapja szolnoki, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartott ünnepségén, 2024. szeptember 30-án
Fotó: Nagy Balázs

– Miért? Mert szeretünk kikapcsolódni, szeretjük a zenét és operett lesz. Ígéretesek az előadók, szóval biztos, hogy jó lesz – mondták mosolyogva. (Nem is kellett csalatkozniuk, fél órával később már együtt tapsolt és énekelt a művházban több száz nyugdíjas).

– Mi az Idősek világnapja lényege? Hogy fontosak vagyunk mi is, és jó, hogy foglalkoznak velünk. Hogy aktívan élünk-e? Persze! Próbálunk formában maradni, az időseknek szóló városi rendezvényekre is mindig elmegyünk, ott vagyunk a szűréseken is – sorolták.

Idősek világnapja Szolnokon: így ünnepelt a város

Azokból pedig nem keveset tart számon Szolnok. Mint az ünnepség megnyitóján Szalay Ferenc polgármester elmondta, mára olyan sokféle szűrőprogramja van a vármegyeszékhelynek, hogy szinte felsorolni sem lehet.

– Nem elég egy nap. Egész évben tisztelet kell, hogy övezze a „régebb óta fiatalokat” – jelentette ki köszöntőjében a városvezető, kiemelve, az idősek tudására, tapasztalatára szükség van.

Hangsúlyozta, sokan dolgoznak a városban a nyugdíjasokért és a nyugdíjas csoportokért. Kettőt közülük azonban fel is köszöntött: Gombás Gábornét, a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége vármegyei elnökét, és Lászlóné Nagy Ilonát, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnökét.

Előbbi az ünnepségen így szólt: – Az idő elment. De az ember mégis akkor a legbüszkébb, ha ennyi idősen végignéz a családján, az unokáin, dédunokáin.

E szavakra pedig a művelődési ház színháztermében sokan bólogattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában