Szolnok Napja

2024.09.01. 19:55

Díjazta Szolnok a városszerte elismert gyógytornászt, Dr. Csikósné Pomázi Máriát

Évtizedek óta segíti a gyerekek mozgásfejlődését Dr. Csikósné Pomázi Mária, aki a Szolnokért Emlékérem Arany fokozatát vehette át.

Rózsa Róbert

Vasárnap este, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát, melyen a szolnoki önkormányzat rangos elismeréseit adták át. A gálán Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat kapott Dr. Csikósné Pomázi Mária.

Dr. Csikósné Pomázi Mária, Szolnokért Emlékérem Arany fokozata, díj, gyógytornász
Szolnokért Emlékérem Arany fokozata elismeréssel díjazták Dr. Csikósné Pomázi Mária munkásságát a városnapi ünnepségen
Fotó: Nagy Balazs

Dr. Csikósné Pomázi Mária a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem főiskolai karán, gyógytornász szakon diplomázott, 1995-ben. Immár 29 éve a Szolnoki Hetényi Géza Kórház Központi Gyógytornász Csoportjának tagjaként tevékenykedik. 2001-ben DSGM, azaz Dévény Speciális manuális technika Gimnasztika szakgyógytornász végzettséget szerzett és azóta a Dévény Anna-féle speciális kezeléssel mozgásfejlődésükben elmaradott gyermekeknek segít.

A kórházban elsősorban a Baleseti Sebészeti Osztály betegeivel foglalkozik, másrészt pedig koraszülött babák arc- és szájkezelése a speciális feladata, amellyel az anyatejes táplálási nehézségeket javítja. Gyakorlati oktatóként több éve foglalkozik gyógytornász hallgatókkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában