Összefoglaló

2024.08.08. 20:40

Vörösfülű ékszerteknőst csapdáztak a Tiszán– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hétfőtől jelentős forgalomkorlátozás lesz Szolnok belvárosában.  A vármegyeszékhely elavult állagú, felszín alatti vízhálózatát cserélik

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Már leszállt az éj a kihalt füredi állomásra, amikor rejtélyes alak osont a padon alvó férfihoz. Egy tiszafüredi vasútállomáson ragadt alvó utas nem is sejtette, hogy mire felkel, már csak a telefonja hűlt helyét találja. Pedig így történt, ugyanis kiszolgáltatott helyzetét azonnal kihasználta egy idegen.

Már nem lélegzett a férfi, az utasok kezdtek el küzdeni az életéért egy szolnoki vonaton. Kis híján tragédia történt hétvégén, egy Szolnok közelében közlekedő vonaton. Egy férfi a párjával utazott, amikor rosszul lett, egy idő után már nem is lélegzett. Az utasok, majd a mentők szakszerű beavatkozása, és a MÁV dolgozók segítsége mentette meg a férfi életét.

Cuki fotókon pózol a RepTár cicája a Nemzetközi Macskanap alkalmából. Augusztus 8. a Nemzetközi Macskanap. A szolnoki Reptárban is megünneplik ezt a különleges ünnepet, méghozzá a létesítmény imádnivaló fekete macskájának tiszteletére. Puma örömmel pózolt a róla készült képeken. Nézzék csak...

Tiltólistán szerepelő állatot találtak egy tiszai csapdában Szajolnál. A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület állami megbízásból végez idegenhonos teknősök elleni védekezést élvefogó csapdákkal. A természetvédő szervezet tagjai a minap egy vörösfülű ékszerteknőst csapdáztak a Tiszán. Az állat a Jászberényi állatkertben talált otthonra.

Jelentős kárt okozott a rongálás Jászjákóhalma ivóvízkútjának elektromos szekrényében. Elképesztő eset borzolja a kedélyeket Jászjákóhalmán. Keddről szerdára virradóra megrongálták és feltörték a II-III. ivóvízkút elektromos szekrényét, ahonnan vezetéket, alkatrészeket tulajdonítottak el. A rongálás következtében a kút működésképtelenné vált.

Jótékonysági strandpartyt rendeznek egy súlyosan beteg tenki kisfiúért Jászapátin. Újabb jótékonysági rendezvényt szervez a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete. Augusztus 10-én, szombaton a Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft.-vel összefogva strandpartyt tartanak a Tölgyes Strandfürdőben. Célja, a Duchenne-féle izomsorvadással küzdő Lázár Levente támogatása. Az ötéves kisfiú életmentő génterápiájára gyűjtenek, ami több mint egymilliárd forintba kerül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában