Összefoglaló

2024.08.06. 20:46

A vasúti balesetek oka legtöbbször a figyelmetlenség – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Idén a mesehősös és mintás tanszerek hódítanak a Jászkunságban. Színes, mintás füzetek közül válogathatnak az iskolára készülők. Állatos, nonfiguratív, vagy éppen a kedvenc mesehősös tanszer is a kosarakba kerülhet. A tapasztalatok szerint a szülők még kivárnak, a vásárlást az utolsó pillanatokra hagyják.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Vasúti balesetek: a jászkunsági vonatgázolások után átmeneti felmentésüket kérhették a mozdonyvezetők. Autóval ütközött egy vonat. Vasúti szerelvény sodort el egy embert. Sajnos rendszeresek ezek a híradások, az esetek olykor végezetesek is. Ezek a balesetek legtöbbször a közúton közlekedők figyelmetlensége miatt történnek, ezért őket hosszú idő óta és számos platformon kéri a vasúttársaság a szabályok betartására. „Ez közös ügyünk", hangsúlyozza a társaság, a vasúti balesetek ugyanis a vonatvezetőket, az érintett vasúti dolgozókat is megviselik.

A Szolnoki Zsinagóga felavatásának évfordulójára emlékeztek. Különleges eseménynek adott otthont kedden késő délután a Szolnoki Galéria.

Baleset Abonynál: motorolaj folyt az útra. Közlekedési baleset akadályozta a forgalmat a 4-es főúton, Abony határában. Hármas karambol történt.

Király Gábor alkotásainak ad helyet a szolnoki Damjanich Múzeum. Két kiállításról tartottak sajtótájékoztatót a szolnoki Damjanich János Múzeumban kedden. Király Gábor festőművész alkotásait augusztus 8-tól tekintheti meg a nagyérdemű.

A Szolnoki Szakképzési Centrum három településének tíz iskolaépületét is részben felújítják. A Szolnoki Szakképzési Centrum a jászkunsági vármegye négy városában tizenegy szakképző intézményt működtet. Az SzSzC, olykor pályázati támogatásokból, többször saját forrásból évek óta rengeteget fordít az iskolaépületei állagának megőrzésére, lehetőségeihez mérten a felújításaira, amellyel egyébként jelentősen növeli a helyi önkormányzati vagyonok értékét, hiszen ezek az ingatlanok az adott települések tulajdonában vannak.

Kannabisz-ültetvényt találtak a rendőrök Jánoshidán, egy férfit letartóztattak. Egy jánoshidai férfi otthonában a rendőrök nevelt kannabisztöveket és növényi törmeléket találtak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában