Összefoglaló

2024.08.02. 21:29

Látványos bemutatóval és edzéssel kezdődött a tűzoltó verseny Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogtak el a rendőrök egy férfit, akit fogolyszökés miatt kerestek.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Ezekben a hetekben, hónapokban csendesek a jászkunsági iskolák, ám korántsem üresedtek ki teljesen az oktatási intézmények. Az épületekben karbantartások, felújítási munkák zajlanak. Hogy hol, milyen tevekénységet végeznek az illetékesek, arról a Szolnoki Tankerületi Központban érdeklődtünk. Megtudtuk: van, ahol új bútorokat is beszereznek.

Szeptembertől új időszámítás köszönt be a mobiltelefonok iskolai használatában. Akkor lép életbe egy új kormányrendelet, amely korlátozza, szabályozza a mobiltelefon használatát az oktatási intézményekben. Vajon mit gondolnak az intézményvezetők?

Egy éves önkéntes tevékenységet végzett Szolnokon egy szlovén fiatalember. A szlovén önkéntes sportszeretetével, jó humorával és zenei érdeklődése által nagyon sok kedves ismerőst, mondhatni, barátot szerzett a vármegyeszékhelyen.

Augusztus 2-a a roma holokauszt áldozatainak emléknapja, melyet a Cigány Világszövetség határozata alapján 1972 óta tartanak meg világszerte. Ezen a napon Jánoshidán is lerótták tiszteletüket az áldozatok előtt és átadták a megújult roma holokauszt emlékművet.

Tiltott módszerrel halászott egy férfi a Tiszai Morotva holtágon. Azt állította, hogy találta a tiltott eszközt, gondolta kipróbálja így a halászatot. Rajtavesztett.

A Kőrösi úti temető téglakerítését a város és az egyház felesben újította fel. Egyesek aggódnak, hogy ősi családi sírkertjük sérülhet, ha nem megfelelő a kivitelezés, szerintük a város jeles személyeinek családi sírboltjait is gondozni illene.

Több, mint 10 kilométer járda megújult, és egy utat is rendbetesznek az egyik nagy internetszolgáltató fejlesztése nyomán Mezőtúron.

Észak-Macedónia délnyugati részén Breznicában egy nemzeti parkban vetik be a magyar tűzoltókat. Egy ezerkétszáz méteres hegységben, egy falu házait kell megvédeniük.

Mintegy 110 millió forintból épül vízelvezető rendszer Törökszentmiklóson, a fejlesztés összesen 4 utcát érint. A város keleti részén ugyanis nincs, vagy csak részleges a csapadékvízelvezető-hálózat, ezt a problémát oldja meg a beruházás.

Közlekedési baleset történt a 4-es főúton, Szajolnál pénteken kora este. A 106-os kilométernél ütközött össze két jármű.

Utoléréses baleset történt Szolnokon pénteken este. Fennakadásra kell számítani a közlekedésben.

Horthy Miklós kormányzó ellopott könyvtárának valószínűleg már nem lehet a nyomára jutni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában