Összefoglaló

2024.08.01. 21:00

Sajtónyilvános rendezvényt tartottak Abonyban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szeptember elsejétől életbe lép egy új kormányrendelet, amely jelentősen korlátozza, szabályozza a mobiltelefon használatát az iskolákban. A rendelkezés az általános és középiskolás nebulókat is érinti. Az utca emberét kérdeztük, hogyan vélekednek erről az új szabályról?

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A digógödrök két évszázada sokak számára tele voltak jelentéssel. Mára inkább élettel, bár az élővilág dolga még ezeken a területeken sem könnyű. A szolnoki Madárfigyelő egyesület egy új terv nyomán azonban megkísérli oázisokká alakítani a kubikgödröket, ehhez a próbálkozáshoz pedig bárki csatlakozhat.

A gyermeket tervező párokat és a kisgyermekes szülőket szólítja meg a Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda új programja. Az augusztustól induló szülőklub foglalkozásain fontos témák kerülnek középpontba.

Tűz volt Tiszaugon, egy pálinkafőző épület égett. Az esethez kunszentmártoni tűzoltók is vonultak.

Már Magyarországon is járványszerűen terjed a szamárköhögés, eddig két csecsemő halt meg a betegségben. Míg felnőttek esetében az átoltottság miatt antibiotikummal gyógyítható, a hat hónapnál fiatalabb babák esetében akár életveszélyes is lehet a szamárköhögés, ugyanis az ő szervezetükben még nem alakul ki az immunitás. Ezért a kismamáknak ajánlott beadatni a vakcinát.

Napokon belül visszatérhetnek a Szolnok Ispán körút 1–3. számú társasházi lakótömb mögötti parkolóterületre a járművek.

Avar gyulladt ki Karcag külterületén csütörtökön kora délután. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat.

Szinte már hagyománynak számít a Mozaikkereső játék, amelyet évről-évre megrendez a Mediaworks Hungary Zrt. A tizenkilenc vármegyei lap előfizetői vehetnek részt a nyereményjátékban, amelyet idén is nagy érdeklődés övezett.

Az abonyi piactér fejlesztésével kapcsolatban tartottak projektnyitó rendezvényt tegnap, a helyszínen. A pályázati forrásból biztosított beruházás munkálatai hamarosan megkezdődnek, egy igényesebb, modernebb tér megalkotása a cél.

Augusztus elsején, csütörtökön délután, pontban két órakor egy H225M típusú helikopter és tizenegy fős személyzete repült el Szolnokról. A forgószárnyas és hajózó állománya az erdőtüzek sújtotta Észak-Macedóniába indult, segíteni a bajban.

Az éjszaka közepén csaptak fel a lángok egy családi házban a minap Kőteleken. A bő egy héttel ezelőtti kőteleki háztűz károsultjainak megsegítésére sokan összefogtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában