Összefoglaló

2024.08.05. 20:40

Utánajártunk mi a helyzet fagyifronton Szolnokon és környékén – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Beszédes számok: kiadta a rendőrség, évente mennyi gyermekbántalmazás történik a Jászkunságban. Óriási visszhangot keltett a szolnoki kalandparkban történt eset, amikor egy jászberényi karateedző felrúgta a rábízott kisfiút. De Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében vajon mennyi gyermek válik erőszak áldozatává egy évben?

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Elhunyt Ballabás István, a közkedvelt „Tanár úr”. A szolnoki VFMSZ-Pálfy szakközépiskola egykori népszerű műszaki tanára hetvenhét esztendősen hunyt el. 

Tilosban hajtott a sínekre, a vonat elsodorta az autó utánfutóját. Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy autó Tiszaföldvárnál hétfőn reggel. Szerencsére csak az autó utánfutójával „találkozott" az ott éppen áthaladó vonatszerelvény.

Tiétek a tér: fiatal zenészek kaptak lehetőséget Tiszaföldváron. Ismét tehetséges, fiatal zenészek és előadók vették birtokba Tiszaföldvár főterét. Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Tiétek a tér koncertsorozatot a tiszazugi városban, a hangulat idén is fergetegesnek bizonyult.

Az Adorján Ildikó díjra várják a jelöléseket Szolnokon. Dr. Adorján Ildikó Szolnok karitatív tevékenységének kiemelkedő alakja volt.

Különleges fagyik a Jászkunságban: fókuszban a vegán finomságok. Javában tombol a nyár, ilyenkor a hidratálás mellett különböző hűsítő finomságokkal is kényeztetjük magunkat. Van, aki a klasszikusra megy, van aki a különleges fagyik szerelmese. Utánajártunk mi a helyzet fagyifronton Szolnokon és környékén.

Abonyi Vágta: kiderült, kik jutottak tovább az országos versenyre. Szombaton tartották Abonyban a Nemzeti Vágta előfutamát, melyen három kategóriában versenyeztek az indulók. Az Abonyi Vágta befutói képviselhetik majd településüket az október 5-én és 6-án Szilvásváradon megrendezett országos megmértettetésen. Az előfutamon két abonyi versenyző is remekelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában