Búcsúzás

2024.07.03. 19:42

Szomorú hír: meghalt Smile, a magyar mentőkutyák egyik legjobbja

Tizenhárom év önzetlen szolgálat után megpihen Smile, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport méltán híres tacskó mentőkutyája. A Smile haláláról szóló szomorú hírt Turi László, a mentőcsoport vezetője közölte a csapat közösségi oldalán.

Molnár-Révész Erika

– Elment a legkissebb Nagy Hős... 13 év… ennyit töltöttél velem... – így kezdte a Smile-ról szóló szomorú hírt közösségi oldalán Turi László, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője. Mint írta, a kis tacskó vele volt jóban, rosszban, bajban, örömben, rengeteg hazai bevetésen és három külföldi katasztrófánál is bizonyított. 

Elhunyt Smile
Smile, az Életjel Mentőcsoport mentőkutyája 13 év után örökre befejezte a szolgálatot
Fotó: Beküldött / Forrás: Életjel Mentőcsoport Facebook oldala

Smile számos hazai és nemzetközi akcióban dolgozott

Portálunk is számos alkalommal számolt be Turi László és Smile mentőkutya közös nemzetközi mentőakcióiról. 2023 februárjában a földrengés sújtotta Törökországban folytattak hősies küzdelmet túlélők után kutatva, ugyanezen év szeptemberében már a vihar miatti áradás után pokollá vált Líbiában mostoha körülmények között, de fáradhatatlanul kutattak a romok alatt. 

Elhunyt Smile
Gazdájával, Turi Lászlóval az Életjel Mentőcsoport vezetőjével számos hazai és nemzetközi mentő-és kutatóakcióban bizonyítottak
Fotó: Beküldött / Forrás: Életjel Mentőcsoport Facebook oldala

Mosolyt jelent a neve, ezt az emléket őrzi róla gazdája

– A nevedből, melyet hathetes korodban adtam neked –mert miután kivettelek abból a madárketrecből, amelyben árultak egy vásáron – te egyértelműen mosolyogtál. 13 évig velem volt ez a mosoly…most átkeltél a szivárványhídon, ahol ezentúl kutatsz, de itt hagytad a szívemben a mosolyt. Köszönök mindent, Öreg! Kék eget, Smile! – búcsúzott szívszorító szavakkal négylábú kollégájától a mentőcsapat vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában