Összefoglaló

2024.07.05. 21:00

Égett egy legelő Kunhegyesnél – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Csupán néhány napig élvezhették a fürdőzők a hűsítő vizet a Tisza szolnoki szakaszán. Pénteken bezár a vármegyeszékhely szabadstrandja.

Forrás: szoljon.hu

Az ügyészség üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik külföldről beszerzett teljesítményfokozókkal üzleteltek. Rengeteg doppingszert el tudtak passzolni...

Közlekedési baleset történt Jászberényben

Noha az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt várható ítélet Damoklész kardjaként még továbbra is a feje fölött lebeg, ám az idő előrehaladtával egyre jobbak az esélyei annak a cibakházi fiatalembernek, aki két éve úgy megverte a barátját, hogy annak életét csak gyors orvosi segítség mentette meg.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben a szolnoki önkormányzat. A nyári gyermekétkeztetés a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekeknek jár, de már azok is kérhetik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak.

Lopott egy autót, majd miután abból kifogyott a benzin, egy másikat is meglovasított. Több településen végig furikázott az alkalmi sofőr, akit végül elfogtak a rendőrök.

Égett egy legelő Kunhegyesnél. Öt-hat hektárra terjedt ki a foltokban égő tűz.

Lyukkal a szívén született az abonyi Merse baba, akinek nem működik az egyik veséje, és jelenleg is intenzív osztályon kezelik. A kisfiú szülei mindent megtesznek érte, miközben nem tudják, mit hoz a holnap.

Jászberény külterületén, a porteleki tanyavilágban élő nyugdíjas neve bizonyára ismerősen cseng olvasóink számára, hiszen varázslatos papagájbirodalmáról korábban már írtunk. Négy év után újra meglátogattuk Tuza Józsefet, aki megmutatta hírportálunknak a tanya új lakóit. Nem mindennapi látványban volt részünk, ugyanis frissen kikelt, néhány órás bébipapagájokat is szemügyre vehettünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában