Vízilabda

2024.07.06. 07:00

Világbajnoki negyeddöntőbe jutott az U18-as válogatott

Egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe a címvédő magyar U18-as válogatott a Buenos Aires-i világbajnokságon. A Szolnoki Dózsa játékosa, Cseh Maxim négy góllal segítette a nemzeti együttest a legjobb nyolc közé az A csoport második és harmadik fordulójában.

Kiss Ádám

Nem indult jól az argentin megméretés az U18-as válogatott számára, Korényi Balázs tanítványai a Szerbia elleni 13–12-es vereséggel kezdték a tornát. Montenegró válogatottja ellen javíthatott az együttes, és a Szolnoki Dózsa játékosával, Cseh Maximmal a keretben kétgólos hátrányból felállva aratták első győzelmüket a tornán.

Cseh Maxim, vízilabda, Szolnoki Dózsa, U18, világbajnokság
Cseh Maxim, a Szolnoki Dózsa játékosa, a válogatottban is remekel, eddig négy gólt szerzett a világbajnokságon
Fotó: Mészáros János

Montenegró–Magyarország 9–10 (2–2, 3–2, 3–3, 1–3)

Magyar gólszerzők: Balogh 4, Tóth 2, Benedek, Cseh, Nagy, Zeman 1-1.

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban egy perccel a nagyszünet előtt átvették a vezetést a montenegróiak, így 5–4-es állással vonultak pihenőre a csapatok. A fordulás után már két gól volt a déliek előnye, azonban a záró játékrész előtt sikerült ebből egyet lefaragni. A negyedik negyed derekán a szolnoki Cseh Maxim egyenlített, a kiélezett hajrában pedig Benedek Mór állította be a 10–9-es végeredményt.

Az egyenes ági továbbjutás volt a tét az USA ellen

A harmadik körben az A csoportban pont nélkül az utolsó helyen álló Amerikai Egyesült Államok csapata volt az ellenfél. A félidőben még 8–8-as állást mutatott az eredményjelző, a fordulás után azonban felőrölte ellenfelét a korosztályos nemzeti együttes, és végül hatgólos sikert aratott.

USA–Magyarország 13–19 (4–4, 4–4, 3–6, 2–5)

Magyar gólszerzők: Tóth 2, Cseh 3, Zeman 4, Simon, Tátrai, Benedek 5, Balogh 2.

Igazi adok-kapokkal telt a mérkőzés első felvonása, hol az amerikaiak vezettek, hol pedig a magyar fiúk léptek el. A mérkőzés ezen időszaka nem hozott döntést, 8–8-al zárult az félidő. Nehezen vették fel a mérkőzés fonalát a mieink a folytatásban, 3–0-val kezdte a harmadik játékrészt az ellenfél, Korényi Balázs szövetségi kapitány időt is kért. Ezután viszont rendeződtek a sorok, egy 8–0-s rohammal már öt gól volt az előnyünk, köszönhetően Cseh Maxim találatainak is, amit a lefújásig még eggyel meg tudtunk toldani.

Ezzel a magyar U18-as válogatott egyenes ágon jutott a legjobb nyolc csapat közé, így eggyel kevesebb meccset kell játszania és egy nappal többet pihenhet, ráadásul a könnyebb ágra került a világbajnokság negyeddöntőjében, amely mérkőzését hétfőn 0 órakor játssza az együttes.

Az A csoport végeredménye: 1. Szerbia 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Montenegró 4, 4. USA 0 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában