Galériával

2024.07.07. 11:25

Pumpapálya: átadták az ország egyik legnagyobb pump trackjét – mutatjuk, hol lehet kipróbálni!

Pénteken hivatalosan is átadták az ország egyik legnagyobb úgynevezett pump track, azaz pumpapályáját. Az aszfaltos, kanyargós felületet kerékpárosok, gördeszkások, rolleresek, de még görkorcsolyások is szívesen használják a pumpapálya felültetét Tiszaföldváron.

Pakainé Pusztai Nóra

Elkészült az ország legmodernebb pumpapályája. A Tiszaföldvári Szabadidőközpont legújabb látványosságát pénteken adták át. A Földvári Hírlap közösségi oldala arról számolt be, hogy Hegedűs István polgármester a pumpapálya megnyitóján elmondta, ezzel a pályával a kerékpár, gördeszka és roller sportot kedvelők régi álma valósulhatott meg.

pumpapálya, tiszafoldvár, pump track
Kerékpárosok, rolleresek is szelték a pumpapálya aszfaltját a megnyitó után
Fotó: Dobróka András

Az aszfaltos kanyargós pályát szívesen használják a fiatalok, a kikapcsolódáshoz balesetmentes szórakozást kívánt a tiszazugi város vezetője.

Száznyolcvan tonna aszfalt kellett a pumpapálya megépítéséhez

Az átadón Mátyási Zoltán, a kivitelező cég vezetője megerősítette, hogy jelenleg valóban ez a legszebb és a legmodernebb pump track pálya hazánkban. Sorolta, a hossza közel 210 méter.

– A cél érdekében közel 1100 tonna földet tömörítettünk össze 2 hónap alatt, valamint 150 tonna zúzott követ és 180 tonna aszfaltot használtunk fel – részletezte.

Látványos bemutatóval avatták fel az elkészült létesítményt

A látványos bemutatókon több hazai bmx- és triálsportolót is láthattak a vendégek.

– A profi versenyzők kijelentették, hogy a pálya nagyon technikás, sok újdonságot tartalmaz, és nem lenne meglepő, ha hamarosan hazai és nemzetközi versenyeknek adna otthon Tiszaföldvár – fogalmaztak a közösségi oldalon.

A beruházás egyébként a városközpont fejlesztését érintő projekt részeként valósult meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában