Mindenki a parketten

2 órája

Ezt látni kell: örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok – videóval, galériával

Táncolj még! – hívták őket, és erre nem akármilyen örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok.

Rózsa Róbert

Csak úgy pezsgett a parkett, valóságos örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok szombaton, az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett Szenior Örömtáncon.

örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok, Szolnok, szenior örömtánc, Idősek Világnapja, Kállai Mária
Micsoda produkció! Valóságos örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok 2024. október 5-én, az Idősek Világnapja alkalmából rendezett szenior táncon
Fotó: Mészáros János

Az Idősek Világnapját 1991-ben rendezik meg világszerte minden év október elsején, és köszönik meg az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tettek és tesznek. A világnap célja felhívni a figyelmet az ő problémáikra és a méltóságteljes öregedésre.

Szolnokra ennek apropóján érkezett meg a Szenior Örömtánc Roadshow, amelynek mottója az volt: gyere, táncolj még. Ennek a felhívásnak a szolnokiak maradéktalanul eleget tettek, és vették fel a ritmust a Széchenyi István Gimnázium parkettjén.

A rendezvény fővédnökeként dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. A képviselő kiemelte, a szenior örömtánc nagyszerű lehetőség, amely fantasztikus helyi közösségeket hoz létre, és segíti az idősebb nemzedéket az önálló életvitel és jobb egészségi állapot megőrzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában