Fényfestmények

2024.07.02. 12:00

Fényfestményeikkel kápráztatták el a szolnokiakat

Idén is szolnoki fiatalok alkotásaiban gyönyörködhettünk a Tiszavirág Fesztiválon. A fényfestések mindegyikét helyi általános és középiskolás diákok alkották, akik a művészet elkötelezett hívei.

Köllő Judit

Minden évben színes fényfestménybe öltözik a Szolnoki Református Templom és a vele szemben álló társasház. A Tiszavirág Fesztivál részeként meghirdetett „Szolnok fénye az ifjúság” című pályázatra évről-évre helybéli tehetségek készítik a színes alkotásokat.

fényfestmény
A fényfestések mindegyikét helyi általános és középiskolás diákok alkották, akik a művészet elkötelezett hívei
Forrás: Tiszavirág Fesztivál Szolnok Facebook-oldala

A rajzpályázat célja Szolnok emblematikus és közkedvelt épületének egyedi, közösségi alkotással történő „díszítése”, mely varázslatos világot teremt. Idén is számos kisdiák dolgozott azon, hogy festményével emelje a fesztivál hangulatát. Az eseményre látogatók évről - évre számos fotót és videót készítenek a két jeles épület kivilágításáról, melyek minden esztendőben a szolnoki fiatalok alkotásait ábrázolják. 

A 11 szavazásra bocsátott alkotás kiemelkedő pályamű, pályázók minden korosztályból érkeztek. 

A festéshez a Szolnoki Református Egyházközség engedélyének, műszaki/technikai feltételeknek és művészi értéknek kellett megfelelni, mely ebben az esztendőben is sikerült.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában